Aysun Gültekin Kimdir ve Nerelidir? Sen Türkülerini Söyle Jürisi – TRT 1

TRT Türk halk müziğinin bilinen ismi Aysun Gültekin kim ve nereli olduğu? merak edilen sen türkülerini söyle jürisinin biyografisi açıklandı.

Aysun Gültekin 1963, Erzurum İspir doğumludur. 2024 yılına göre 61 yaşındadır. Kendisi aslen Erzurum İspirlidir.
 

Aysun Gültekin TRT Türk halk müziği sanatçısıdır. Erzurum'un İspir ilçesine bağlı olan Çamlıkaya beldesinde doğdu, ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamladı. Lise eğitimini Ağrı Kız Meslek Lisesi'nde bitirdi.

Ağrı Halk Eğitim Korosu'nda iken TRT'nin açtığı radyo sınavlarını kazandı ve 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu'nda alaylı olarak çalışmaya başladı. Esat Kabaklı'dan müzik eğitimini alan Gültekin, 1992 yılında TRT İstanbul Radyosu'na atandı. 

Aysun Gültekin

Sanatçı, 2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Türk müziğinde yılın sanatçısı Aysun Gültekin seçildi. 

Sanatçı Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Pusu, Sakarya Fırat, Pars: Narkoterör, Yabancı Damat, Köprü gibi dizilerde eserlerini ve türkülerini seslendirdi. 

Ardından 2008 yılında Anadolu Ninnileri adlı albüm projesinde yer aldı ve TRT stüdyolarında yaptığı türkü kayıtlarının bir kısmı TRT tarafından Bala Sarhoş adıyla albüm olarak yayınlandı.

 Son olarak 16 Aralık 2011 tarihinde TRT Harbiye stüdyosunda gerçekleştirdiği bir konserle TRT'deki görevinden ayrıldı. 

TRT 1 ekranlarının sevilen "Sen Türkülerini Söyle" adlı türkü yarışma programının jüri üyesi olan Aysun Gültekin hakkında merak edilen bilgiler paylaşıldı.

Sen Türkülerini Söyle Canlı Yayın İzlemek için TIKLA! 

İLGİLİ HABERLER