Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Haberler Canlı Kim Kimdir? Özhan Eren Kimdir ve Nerelidir? Sen Türkülerini Söyle Jürisi - TRT 1

Özhan Eren Kimdir ve Nerelidir? Sen Türkülerini Söyle Jürisi - TRT 1

Özhan Eren kim ve nereli? Sen Türkülerini Söyle TRT 1 türkü yarışmasının yeni jürisi oldu. Yazdığı albümleri ile tanınan ünlü sanatçı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özhan Eren Kimdir ve Nerelidir? Sen Türkülerini Söyle Jürisi - TRT 1

Sen Türkülerini Söyle Jürisi Özhan Eren kimdir ve nereli gibi sorulan soruların cevaplarını aşağıdaki açıklamalarda bulacaksınız. 

İşte Özhan Eren kim; Özhan Eren, 8 Mart 1959 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokulu memleketi Amasya'da, yükseköğrenimini Ankara'da tamamladı ve Harita Mühendisi oldu.

Ankara'da ve Türkiye'nin çeşitli illerinde mühendis olarak çalıştı, toprağını ve insanını tanıdı. Daha sonra lise yıllarında okul orkestrasında başlayan müzik çalışmaları, bestelerinin daha sonrasında TRT Repertuarına alınmasıyla artarak devam etti. 

Öte yandan çeşitli özel dersler ve koro çalışmaları ile müzik hayatına devam etti. Bu dönemde Türk Müziği'nin hemen hemen her formlarında çalıştı ve eserler üretti. 

Müzik onun için vazgeçilmez hale gelince İstanbul'a taşındı. Bir kısmı çeşitli ödüller alan birçok film, televizyon dizisi, belgesel ve reklam müziği besteledi. Bazı arkadaşlarının albüm çalışmaları nedeniyle uzun bir aradan sonra tekrar şarkı bestelemeye başladı. 

Yazdığı ilk türkülerden biri olan “Kara Tren” hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyük beğeni topladı ve kendisine albüm yapması konusundaki ısrarları üzerine tamamıyla kendi bestelerinden oluşan “Güle Yazdım” adlı bir albüm çalışmasını hazırladı. 

Özhan Eren

Tamamen kendi bestelerinden oluşan ikinci solo albümü “Turnalara Tutun da Gel” isimli albümünü dinleyicilerinin beğenisine sunuldu. 

Sarıkamış Savaşı'nı ve yaşandığı dönemi konu alan “Sarıkamış'lı Geçmiş Zaman” adlı tematik müzik çalışması 2003 yılında DMC etiketiyle piyasaya çıktı. 

Özhan Eren'in Sarıkamış türküsünün de içinde bulunduğu ve diğer albümlerinde olduğu türküler gibi tamamen kendi bestelerinden oluşan son solo albümü “Kime Sorsam” 2005 yılında Seyhan Müzik firması tarafından hazırlandı. 

Sanatçının, Sarıkamış türküsünün yazılmasına neden olan ve 1875 ile 1915 yılları arası halkımızın yaşadığı acı olayların arka planına değinilen “Sarıkamış'a Giden Yol” adlı kitabı ALFA Yayınları tarafından Aralık 2005'te kitapçılarda yerini aldı. 

Sen Türkülerini Söyle Canlı Yayın İzlemek için TIKLA! 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BİM AKTÜEL 28-31 Mayıs 2024: Bisiklet, Süpürge, Perde, Nevresim

BİM AKTÜEL 28-31 Mayıs 2024: Bisiklet, Süpürge, Perde, Nevresim