Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Haberler Canlı Kim Kimdir? Emre Yücelen Kimdir ve Nerelidir? Sen Türkülerini Söyle Jürisi – TRT 1

Emre Yücelen Kimdir ve Nerelidir? Sen Türkülerini Söyle Jürisi – TRT 1

Emre Yücelen kim ve nereli? olduğu merak ediliyor! Sen Türkülerini Söyle Jürisi olan yücelen'nin hakkında biyografisi hazırlandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emre Yücelen Kimdir ve Nerelidir? Sen Türkülerini Söyle Jürisi – TRT 1

Emre Yücelen, 26 Temmuz 1976 Adapazarı-Sakarya'da doğdu. 2024 yılına göre 48 yaşındadır. Emre Yücelen'in müzikle ilk tanışması ortaokul yıllarında babasının hediye ettiği klasik gitar ile başladı.

Lise döneminde ilk müzik grubu olan “ETWOX ”u kurmuştur. Yaptığı ilk besteleri de bu yıllara dayanıyor. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Opera ve Şan Bölümü'nü kazandı. Aynı dönemlerde Kocaeli Üniversitesi'nde 2 yıl Jeoloji Mühendisliği okudu. 

Bu süre içinde bir süre okul şenliklerinde solo ve rock grupları ile birlikte sahne aldı. 1996 ile 2004 senesinde İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü mezunudur. 

Kendisi aynı zamanda gitar, piyano, bağlama, ud ve ney gibi enstrümanları çalmaktadır. Dr. Alaeddin Yavaşça, Prof Dr. Can Etili, Yücel Paşmakçı, Süleyman Şenel, Erol Uras, Prof Dr. Selahattin İçli gibi çok değerli müzik üstatlarıyla çalıştı. 

Emre Yücelen

2004 yılından bu yana oyun yapım şirketi Sobee ile çalışan Emre Yücelen: İstanbul Kıyamet Vakti, I Can Football, Süper Can gibi Online üzerinden oynanan ilk Türk oyunlarının müzik ve ses efekti tasarımlarına kadar yaptı. 

Ayrıca Galatasaray'ın resmi albümündeki remixler kendisine ait ve sanatçı dostlarına verdiği besteleri de bulunmaktadır. İnternet üzerinden online eğitimler veren www.muzikdersi.com, www.sandersi.com sitelerini kurarak çok sayıda genç müzisyenlere bilgi paylaşımları yaptı. 

2006 yılında www.muzikdersi.com ile Altın Örümcek Web Siteleri Yarışması'nda Türkiye'nin en iyi 2. eğitim sitesi seçildi. Ayrıca 2007 yılında İstanbul Camileri ve Müezzinleri adlı bir arşiv CD projesine başladı. 

Türkiye'de bir ilk olan projede: İstanbul'da 17 camide, birbirinden farklı müezzinlerle, farklı makamlarda, orijinal cami akustiğinde ezan kaydı yaptı ve müezzinlerle röportajlar gerçekleştirdi. Bu projesini 'İstanbul Camileri ve Müezzinleri' adıyla bir CD olarak yayınladı. Projenin adresi https://goo.gl/4Yb7oE 

Emre Yücelen Sen Türkülerini Söyle

Emre Yücelen 2010 yılında ilk solo albümü “Kelebek ”i yayınladı ve projelerine aralıksız devam etti.

2011 senesinde İstanbul Ses Haritası oluşturmak için çalışmalarına başlayan Yücelen, o tarihten bu yana İstanbul'un ve Türkiye'nin birçok farklı yerinden profesyonel ses ve video kayıtları toplayıp www.istanbulsoundmap.com web adresinde yayınlıyor. 

Yapılan proje büyük bir ses kütüphanesi oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca proje, kullanıcıların veri eklemesine olanak tanıyan bir web arşivi özelliğine de sahip. 

2012 yılında Doğa Sesleri projesini oluşturmuş ve 2014 yılından itibaren ses mühendisi olan Eren Çılgın ile birlikte projeyi geliştirmeye başlamıştır. 

Doğa Sesleri Projesi'nde 1000'den fazla doğal ortamdaki tabiat ve canlı sesleri profesyonel ses ve video görüntüleri ile kayıt altına alındı. Bu proje halen sürdürülmektedir. İnternet adresi www.dogasesleri.com 2013 yılında 'Yücelen Müzik' adlı müzik yapım şirketini kurdu.

 Emre Yücelen Now TV Haber

2014 senesinde ses mühendisi Eren Çılgın ile İstanbul City isimli projeye başladı. Bu projesinde İstanbul'un eski tarihi mekanlarında (Karaköy, Sultanahmet vs...) semtlerinde profesyonel atmosfer ve görüntü kayıtları yapıp daha sonra stüdyoda müzik eklenmesi esasına dayanmaktadır. 

İstanbul City projesi halen devam etmekte. Daha fazla bilgiyi http://www.dogasesleri.com adresinden edinebilirsiniz. 

Ayrıca 2015 senesinde Youtube.com/SesEgitimi (Emre Yücelen Şan Dersi) kanalını oluşturan Emre Yücelen, Müzikal Geziler, Ses Analizleri, Stüdyo Sohbetleri gibi bir çok müzik projesi yapıp geliştirmektedir. 

Sen Türkülerini Söyle Canlı Yayın İzlemek için TIKLA! 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A101 Aktüel Ürünleri Mutfağını Uygun Fiyatla Yenilemek İsteyenler için Geliyor!

A101 Aktüel Ürünleri Mutfağını Uygun Fiyatla Yenilemek İsteyenler için Geliyor!