Ukrayna - Rusya Savaşına Sıcak Gelişme: “Putin Çaresiz Durumda”

Ukrayna – Rusya savaşında her an son dakika gelişmesi yaşanırken beyaz saraydan gelen “Putin çaresiz durumda” açıklamaları dünya gündemine oturdu.

Tüm dünyanın ekonomik ve siyasal kaderini etkileyecek olan UkraynaRusya savaşında son dakika gelişmesi yaşanırken; beyaz sarayın açıklamaları tüm dünyanın dikkatini çekti. 

“Rusya’nın Bin Kilometrekaresi kontrolümüz altında”

Sonuçlarının hem dünya hem de Türkiye ekonomisini yakından ilgilendirdiği Rusya-Ukrayna savaşı durmak bilmiyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrsky bugün yaptığı açıklamada Rusya’nın kontrolünün ellerinde olduğunun altını çizdi:

"Şu an itibarıyla Rusya Federasyonu topraklarının yaklaşık bin kilometrekaresi kontrolümüz altında"

Beyaz Saraydan Sert Açıklamalar Geldi

Tüm dünya Ukrayna-Rusya savaşı ile çalkalanırken, bu savaşın tam ortasında kalan ABD’den de açıklama gelmekte geç kalmadı. Yaşanan son gelişmeler karşısında beyaz saraydan gelen bu açıklama kafaları karıştırdı:

"Putin çaresiz durumda, çaresizlikten İran ve Kuzey Kore'den yardım istiyor."

Ukrayna Durmak Bilmiyor

6 Ağustos 2024 tarihinde yaşanan sıcak gelişme ile Ukrayna ordusu Rusya’ya Kursk bölgesine saldırı başlatmıştı. Bugün Ukrayna devlet adamlarının bir araya gelerek yaptığı toplantıda Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yorumunda bulundu: 

“Oleksandr Syrskyi cephedeki savunma eylemlerimiz ve Kursk bölgesindeki operasyonlarımız hakkında bilgi verdi. Dirençleri ve kararlı eylemleri için tüm askerlere ve komutanlara minnettarız”

 

İLGİLİ HABERLER