Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Haberler Canlı Kim Kimdir? Bengü Erden Kimdir ve Nerelidir?

Bengü Erden Kimdir ve Nerelidir?

Ünlü sanatçı Bengü kim olduğu ve nereli? olduğu kaç yaşında olduğuda merak ediliyor sıkı sık gündeme gelen sanatçı hakkında biyografi hazırladık. İşte ayrıntılar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bengü Erden Kimdir ve Nerelidir?

Bengü Erden, sahne adıyla Bengü, 2 Nisan 1979 tarihinde İzmir'de doğdu. Şarkıcı aslen Malatyalıdır. 45 yaşında olan Bengü, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Bengü'nün müzik ile tanışması ilkokul yıllarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla oldu. İzmir'de sahnelenen "Oliver Twist" adlı müzikalde başrol olarak oynadı.

İzmir Devlet Konservatuvarı Genel Müdürü Müfit Bayraşa'dan bir yıl boyunca şan dersleri alarak müziğe başladı. 1998 yılında MÜYAP ve Show TV tarafından düzenlenen Pop Show'98 şarkı yarışmasında Müfit Bayşara'nın bir bestesiyle 2. oldu.

Bu yarışma, jüride yer alan Kenan Doğulu ile tanışmasına da vesile olmuştur. Akademi İstanbul'da müzik üzerine eğitim gördü. Kenan Doğulu'nun albüm teklifi ile hem üniversite eğitimine devam etmek hem de albüm çalışmaları için İstanbul'a taşındı.

Albüm çalışmaları devam etti. Üç yıl boyunca sanatçı Kenan Doğulu'ya vokalistlik yaptı.


Albümün aranjörü olan Ozan Doğulu ile çeşitli çalışmalara imza attı. Sanatçı 2007 yılında Show TV'de düzenlenen Bak Kim Dans Ediyor isimli yarışmada 1. oldu.

İlk albümü Hoş Geldin'i Temmuz 2000'de Kenan Doğulu ve Ozan Doğulu prodüktörlüğünde çıkardı. Ardından 2005 yılında ikinci stüdyo albümü Bağlasan Durmam'ı yayınladı.

Bir yıl ara verdikten sonra 2007 yılında üçüncü albümü Taktik'i yayınladı. Albümde yer alan "Korkma Kalbim" şarkısı MÜ-YAP Müzik Ödülleri'nden dijital sertifika aldı ve albüm o yılın en çok satan albümlerinden biri oldu. 2009 yılında İki Melek adlı albümünü dinleyicileriyle buluşturdu.

Albüm 125.000 adet kopya sattı ve Altın Plak aldı. Resmi Türkiye listelerinde 7 hafta boyunca zirvede kalarak 2009 yılında en uzun süreli zirvede kalan sanatçılardan biri oldu. Daha sonra 2011 yılında Dört Dörtlük adlı albümünü yayınladı.

Bengü, Ekim 2014'te İkinci Hal adlı 7. stüdyo albümünü yayınladı. Çıkış şarkısı Sahici, yayınlandığı hafta Resmi Türkiye listesine 3 numaradan giriş yaptı ve toplam 5 hafta boyunca zirvede kaldı.

Bengü, 2014 yılı sonunda açıklanan verilerle Resmi Türkiye Listesi'nde toplam 10 hafta 1 numarada kalarak 2014 yılında en uzun süre zirvede kalan 2. sanatçı oldu. Bengü, TelifMetre verilerine göre 2014 yılında televizyonda en çok yayınlanan kadın sanatçı oldu.

29 Ağustos 2018 yılında Selim Selimoğlu ile dünya evine giren Bengü'nün bu evliliğinden Zeynep adında bir kızı vardır. Bengü, 1.61 metre boyunda, 55 kilogram ve Koç burcudur.

Bengü Diskografi Albümleri: 

2000 - Hoş Geldin 2005 
2007 - Bağlasan Durmam 
2008 - Taktik 
2009 - Gezegen 
2010 - İki Melek 
2011 - Sırada Sen Varsın 
2012 - Dört Dörtlük 
2013 - Anlatacaklarım Var 
2014 - Saygımdan 
2016 - İkinci Hal 
2016 - Hodri Meydan 
2017- Sığamıyorum 
2017 - Altın Çağ

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Yeni Sponsorunu Duyurdu: ARKM Coin ile Anlaşıldı!

Galatasaray Yeni Sponsorunu Duyurdu: ARKM Coin ile Anlaşıldı!