Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Haberler Canlı Güncel Haberler Muğla'da Bir İlk: Fatma Yücel, İşitme Engelli Vatandaşlara İşaret Dili Tercümesiyle Muhteşem Bir Korolar Konseri

Muğla'da Bir İlk: Fatma Yücel, İşitme Engelli Vatandaşlara İşaret Dili Tercümesiyle Muhteşem Bir Korolar Konseri

Muğla Marmaris kale kültür ve sanat derneği'nden işitme engellilere destek ve Fatma Yücel işaret dili tercümesiyle konser keyfi sunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Muğla Korolar Konseri'nde Marmaris, Ortaca, Fethiye, Köyceğiz ve Bodrum'dan gelen Türk sanat müziği koroları muhteşem bir gösteri sundu. Marmaris Kale Kültür ve Sanat Derneği İşaret Dili Usta Öğreticisi Fatma Yücel, ikinci kez işitme engelli ve sağır dostlarımız için işaret dili tercümanlığı yaptı. Konserin çok özel konukları da vardı.
Fatma Yücel İşitme Engelliler Futbol Dünya ikincisi olan Muğla Sessizler Spor Kulübü Başkanı Ayşenur Çankaya, yönetim kurulu üyeleri ve başarılı işitme engelli sporcularımız konsere uzun zamandır geldiklerini ve gerçekten çok özel anlar yaşadıklarını söylediler.

İşaret dili tercümesi olmadığı için müziği duyduklarını ama sözleri duyamadıklarını, konserlere katılamadıklarını söylediler.

Bu konser farklıydı çünkü işaret dili çevirisi vardı, bu yüzden tam bir konser izlediler ve hissettikleri müziğin sözlerini işaret dili çevirisiyle birleştirdiler. Bunun başkalarını da aynı şeyi yapmaya teşvik edeceğini umduklarını söylediler. Marmaris Kale Kültür ve Sanat Derneği yaklaşık iki yıldır konserlerinde işitme engelli ve sağır dostlarımız için işaret dili tercümesi sağlıyor.

Dernek Başkanı Nilgün Kale, bu farkındalık hareketini başlattıklarını çünkü arkadaşlarımızın sadece haberlerde ve seminerlerde değil, her türlü sosyal ve kültürel etkinlikte unutulmaması gerektiğini söyledi. 

Usta Öğretici Fatma Yücel, konser salonlarında, tiyatro ve sinema salonlarında dostlarımızın yeri olduğunu, onların konser sonrası memnuniyet ve mutluluklarının çok değerli olduğunu söyledi.

Unutmayalım ki engelliler söz konusu olduğunda hepimiz aynı gemideyiz. Arkadaşlarımıza faydalı olabilmek için öğrendiğimiz işaret dili belki bir gün bizim de anadilimiz olabilir.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenilenmiş Nissan Juke Türkiye Pazarında Dikkat Çekiyor! Peki Nissan Juke Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Yenilenmiş Nissan Juke Türkiye Pazarında Dikkat Çekiyor! Peki Nissan Juke Fiyatı Ne Kadar Olacak?