Künye İletişim
Facebook
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Haberler Canlı Ekonomi Haberleri İslam Memiş'ten Altın ve Dolar İçin Kritik Uyarı: Piyasalar Çalkalanabilir

İslam Memiş'ten Altın ve Dolar İçin Kritik Uyarı: Piyasalar Çalkalanabilir

İslam Memiş, Orta Doğu'daki artan gerilimin piyasalarda belirsizlik yarattığını ve özellikle altın fiyatlarını etkileyebileceğini belirtti İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İslam Memiş'ten Altın ve Dolar İçin Kritik Uyarı: Piyasalar Çalkalanabilir

Ara piyasaları uzmanı İslam Memiş, Orta Doğu'daki artan gerilimin piyasalarda belirsizlik yarattığını ve özellikle altın fiyatlarını etkileyebileceğini belirtti. Memiş, TGRT Haber'de yaptığı açıklamada dolar, altın ve borsa yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu.

 İsrail'in bölgesel bir savaş başlatma isteğinin küresel ölçekte ciddi sonuçlar doğurabileceğini savunan Memiş, "Çarşı pazar karışır" ifadesini kullandı. FED faiz kararının TSİ 21.00'da açıklanacağını hatırlatan Memiş, ons altının FED sonrası 2450 dolar seviyesine ulaşmasını beklediğini söyledi. 

Kritik seviyenin 2435 dolar olduğunu belirten Memiş, yukarı yönlü kırılımın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine bakacaklarını ifade etti. Altının 2450 dolara kadar yükselme beklentisi olduğunu fakat buradan bir geri çekilme yaşanabileceğini dile getirdi. Aşağıda ise 2360 doların destek seviyesi olacağını ekledi. 

Gram altın için ise 2520-2620 lira bant aralığının geçerli olduğunu belirten Memiş, gram altının 2588 liraya kadar yükseldiğini, kar satışlarıyla geri çekildiğini söyledi. Borsa İstanbul'un 10.700 puan üzerinde tutunamaması halinde 10.680 puan seviyesine gerileyebileceğini ifade eden Memiş, borsada yatırım yapanların bir süre daha beklemesi gerektiğini belirtti. 

Dolar kurundaysa yükseliş beklentisini koruduğunu söyleyen Memiş, dolar endeksinden güç alan doların TL karşısında 33 lira altına sarkmış olmasına rağmen yüksek beklentinin devam ettiğini kaydetti. 

Dolar ihtiyacı olanların, 33 lira altı rakamların kalıcı olmayacağını düşünerek karar vermesi gerektiğini vurguladı. Çarşamba gününe kadar dolar karşısındaki varlıkların baskılanacağını, çarşambadan sonra ise yükseliş görüleceğini belirtti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Urla'da Yeni Orman Yangını: İki Site Tahliye Edildi, 120 Konut Boşaltıldı

Urla'da Yeni Orman Yangını: İki Site Tahliye Edildi, 120 Konut Boşaltıldı