Rahşan Yazar Kimdir ve Nerelidir? DEM Parti Ceylanpınar Belediyesi'nden Neden İstifa Etti!

DEM Parti Ceylanpınar Belediyesi Eş Başkanı olan Rahşan Yazar neden istifa etti? ve Rahşan Yazar kim olduğu ve nereli olduğu oldukça merak ediliyor. Peki Rahşan Yazar kimdir? İstifa etme sebebi nedir? İşte tüm detaylar...

Sağlık sorunları nedeniyle istifasını açıklayan Rahşan Yazar, DEM Parti Ceylanpınar Belediyesi Eş Başkanıdır.

Rahşan Yazar, 1974 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Aslen Şanlıurfalıdır. 2024 yılına göre 50 yaşında olan yazar eğitimine Şanlıurfa'da Cengiz Topel İlkokulu'nda başlayarak lise eğitimini Şanlıurfa Anadolu Lisesi'nde tamamladı.

Liseden sonra bir yıl süreyle Fransa'nın Poitiers kentinde eğitimini başarıyla tamamladı. Türkiye'ye döndüğünde Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun olarak akademisyenlik kariyerine yüksek ve sağlam bir adım attı.

Rahşan Yazar

Rahşan Yazar, üniversite yıllarının akabinde bir müddet yayıncılık sektöründe ortaklık yaparak edebiyat ve kültür dünyasına önemli katkılarda bulundu. 

Bu sürecin ardından hukuki bilgiye olan ilgisini ilerletmek adına Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim almaya başladı.

2007 senesinde hukuk alanında eğitimini tamamlayarak meslek hayatına ilk adımını attı.

15 sene boyunca avukatlık yaparak birçok davaya ve müvekkile bakan Rahşan Yazar, hukuk alanında edindiği tecrübesini toplumsal konulara duyarlı bir yaklaşımla birleştirdi. Mesleki kariyerinde edindiği bilgi ve tecrübe onu kamu hizmetine ve siyasete yönlendirdi.

Rahşan Yazar Dem Parti

2024 yılında yapılan yerel seçimlerinde Dem Parti tarafından Ceylanpınar Belediye Eş Başkan adayı olarak gösterilmiş olan Rahşan Yazar, seçimlerdeki yaptığı çalışmalarla başarılı bir performans sergileyerek belediye başkanı seçilmiştir.

Peki, Rahşan Yazar biyografisi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce istifası DEM Parti Ceylanpınar Belediyesi için bir sorun teşkil edermi? Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

İLGİLİ HABERLER