Murat Kurum Kimdir? Murat Kurum Nereli ve Kaç Yaşındadır?

2023 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum kimdir, kaç yaşındadır, eşi kimdir? Soruları büyük bir merakla araştırılıyor. İşte, tüm soruların cevapları.

Türkiye’nin en önemli görevlerinden birini üstlenen Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıdır. 2023 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile bakanlık görevi alan Kurum, 2024 yılı yerel seçimlerinde İBB Başkan adayı olmuştu.

1976 yılında Ankara’da doğan Murat Kurum bir memur ailesinde dünyaya gelmiştir. Ankaralı olan bakan, 2024 tarihi itibari ile 48 yaşındadır. 

İlkokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Kurum, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Selçuk Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 

murat-kurum-kimdir

Çok sayıda inşaat projesinde yönetici görevi alan Murat Kurum, 2005 yılında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman görevini üstlenmiştir. 

2006 yılında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğüne yükselen Kurum, 2009 yılında TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliğini üstlenmiştir. 

3 çocuk babası olan Murat Kurum evlidir. Murat Kurum eşi Şengül Kurum ile 2000 yılında evlenmiştir. Şengül Kurum bir matematik öğretmenidir. 

İLGİLİ HABERLER