Metin Arolat Kimdir ve Nerelidir? Metin Arolat Kaç Yaşında? Ünlü Metin Arolat Neden Öldü?

1990lı yılların şüphesiz en çok duyulan, dinlenen isimlerinden Metin Arolat öldü. Ardından Metin Arolat neden öldü ve kimdir soruları soruldu. İşte detaylar…

Metin Arolat; bir döneme damga vurmuş ünlü isimlerden birisidir. Sahip olduğu enerji, paylaşımı ve işindeki başarı nedeniyle sanat camiasına oldukça seviliyordu. 

Çalıştığı ünlü isimlerin kendisiyle olan paylaşımları da 90lar geçse bile adının yayılmasına neden oluyordu. Ancak dün gece gelen bir haber sonrası ‘Metin Arolat öldü mü?’, ‘Metin Arolat neden öldü?’ gibi sorular yayıldı. 

Gece geç saatlerde gelen habere göre maalesef Metin Arolat hayata gözlerini yumdu. 20 Eylül gecesi Arolat hayatını kaybetti. 

Metin Arolat Neden Öldü? Nerede Öldü? 

Dün akşam saatlerinde Metin Arolat, sahnede performans sergilemek üzere Kadıköy Kozyatağı’nda bir oteldeydi. 

Oteldeki sahneye çıkıp şarkılar söyleyen Arolat gelenlerini sevindiriyordu. Ancak hiç beklenmedik bir şekilde fenalaşan Metin Arolat sahneye baygınlık geçirdi. 

Yerde hareketsiz yatan şarkıcı için kısa sürede sağlık ekipleri çağırıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı ve Arolat hastaneye götürüldü. Hastanede dakikalarca kalp masajı yapılan Metin Arolat tüm müdahaleler rağmen kurtarılamadı. 

Metin Arolat, 20 Eylül 2024 tarihinde kalp krizine bağlı olarak hayata gözlerini yumdu. Gelen bilgilere göre ölüm sebebi kalp krizi olarak görülüyor. 

metin-arolat

Şarkıcı Metin Arolat’ın Cenazesi Ne Zaman? 

Sevenleri ve sanat camiası tarafından Metin Arolat’ın cenazesi ne zaman merak ediliyor. Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden şarkıcı Metin Arolat’ın cenazesi için resmi bir açıklama henüz gelmedi. 

İlerleyen saatlerde cenazesiyle alakalı bilgi geldiğinde yazımızı güncelleyip bilgi vereceğiz. Ünlü 

Sanatçı Metin Arolat Kimdir ve Nerelidir? 

Metin Arolat; 90lı yılların ünlü pop şarkıcısı, yönetmen ve sanatçıdır. 28 Mayıs 1972 yılında İzmir’de dünyaya geldi. 

Baba tarafından aslen İstanbulludur, annesinin Çerkes olduğu biliniyor. 2024 yılı itibarıyla 52 yaşında olan Metin Arolat, 20 Eylül 2024 tarihinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 

Şarkıcının kendisi kadar ailesinin de farklı alanlarda ünü olduğu biliniyor. Babası Türk Hava Yolları’nın amblemini tasarlayan kişidir. Bununla birlikte dedesi Ali Mümtaz Arolat’ın şair, büyük dedesi ise Hasan İzzet Paşadır. 

Amcası olan Osman Saffet Arolat ünlü bir gazetecidir. Şarkıcı Metin Arolat, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. İşletme bölümünden mezun olsa da abisinin hayatını kaybetmesiyle birlikte İstanbul’a geldi. 

Osman Üstündağ’ın yanında ‘yardımcı yönetmen’ olarak çalışmaya başlayan Metin Arolat, çektiği kısa bir film ile Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü aldı. 

Başarılı yönetmenliğinin yanı sıra daha sonra Amerika’ya bağlı Chicago’da Illinois Üniversitesi’nde reklamcılık bölümü okudu. Türkiye’ye geri geldiğinde ise Tarkan’ın klip çekimlerinde yer aldı. 

metin-arolat

Metin Arolat Evli mi? Çocuğu Var mı? 

Ölümünün ardından Metin Arolat evli mi çocuğu var mı merak ediliyor. Ancak ünlü yönetmen evli değil ve çocuğu da bulunmuyor. Instagram hesabında paylaştığı gelinlikli kişiler yönetmenliğini üstlendiği projelerle alakalıdır. 

Metin Arolat Bebekler

Sevilen Metin Arolat’ın Albümleri Hangileri? 

90lı yılların ünlü pop şarkıcısı olan Metin Arolat hayatı boyunca birden fazla albüm ve klip yayınlamıştır. Kendisi eğlenceli şarkıları ile bilinirken ününü de buradan yakaladığı bilinmektedir. 

Metin Arolat’ın meşhur şarkılarının yer aldığı albümler toplam beş tanedir. Bir adet single parçasıyla da yer aldığı döneme damga vurduğunu söylemek mümkündür. 

İşte, Metin Arolat’ın oluşturduğu albümler: 

  • Ayrılık Olmaz (1995) 
  • Yine Bir Başıma (1998) 
  • Kabul Et (2005) 
  • Çok Daha Ötesi (2010) 
  • Karavan (2014) 

Albümlerinin yanı sıra aktif olarak yönetmenliğine de devam ettiği biliniyor. Demet Akalın, Tarkan gibi pop yıldızlarıyla çalışarak albüm çekimlerine katkı sağladığı görülüyor. 

Ayrıca albümlerinde yer alan ‘Dert Değil’, ‘Hata Bende’, ‘Psikoloji’ gibi şarkıları oldukça seviliyor. 

Vefat Eden Metin Arolat’ın Sosyal Medya Hesabı Nedir? 

Sosyal medya hesabı üzerinden eğlenceli paylaşımlar yapan Metin Arolat aynı zamanda sahne alacağı yerler, programlar hakkında da bilgi veriyordu. Ünlü yönetmen ve şarkıcının son paylaşımları da ölümünün gerçekleştiği sahne afişi oldu. 

İlerleyen günlerde de sahne alacağı yerleri paylaşan Arolat’ın takipçileri ve merak edenler sosyal medya hesabını araştırıyor. Instagram’da @metinarolat yazarak profiline ulaşabilirsiniz. 

Metin Arolat’ın son paylaşımı şu şekilde bulunuyor:

metin-arolat
İLGİLİ HABERLER