İbrahim Yumaklı Kimdir ve Nerelidir? Tarım ve Orman Bakanı Kim?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kim olduğu ve nereli olduğu? merak edilen bakan hakkında biyografisi hazırlandı. Son zamanlarda ülkede sıklıkla orman yangıları gerçekleştiğinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'yı kim olduğu merak ediliyor. İşte detaylar...

İbrahim Yumaklı Tarım ve Orman Bakanıdır. Yumaklı, 1969 yılında Kastamonu'da doğdu. Aslen Kastamonuludur. Peki, İbrahim Yumaklı kaç yaşında olacak 2024 yılına göre 55 yaşında.

Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

1993 yılında Marshall Boya AŞ'de ithalat işlemleri uzmanı olarak iş hayatına başlayan Yumaklı, 2011 yılına kadar Marshall Boya AŞ'de finans gruplarında yönetici olarak çalıştı.

İbrahim Yumaklı

2011 yılında Al Jazeera Türkiye'de göreve başlayan Yumaklı, 2012-2015 yılları arasında gruba ait TV kanalın yöneticiliğini yaptı. Bakan Yumaklı, Ocak-Ekim 2016 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak çalıştı.

Ekim 2016'dan bu yana GÜBRETAŞ'ta Genel Müdür ve İcra Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan İbrahim Yumaklı, 7 Nisan 2022 tarihinden bu yana Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Ayrıca İngilizce bilen Orman tarım bakanı İbrahim Yumaklı, evli ve iki çocuk babası.

İLGİLİ HABERLER