İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Kimdir ve Kökeni Nedir?

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hakkında kimdir ve kökeni nedir? sorunların cevaplarını açıkladık.

İbrahim Reisi Kökeni nedir? hakkında bazı açıklamalarda bulunduk, cevapları detaylarımızda. İran'da İbrahim Reisi ve beraberindekileri taşıyan helikopter düştü ve enkazda herhangi bir yaşam belirtisine rastlanmadı. 

Daha sonra yapılan açıklamada Reisi ve yanındakilerin hayatını kaybettiği duyuruldu.

İslam Cumhuriyeti'nin son cumhurbaşkanı olan İbrahim Reisi 2021 yılında görev başına gelmişti. Rejime sıkıca bağlı olan Reisi, 2017'deki cumhurbaşkanlığı seçimini rakibi Hasan Ruhani'ye karşı kaybetmişti. 

Dini Lider Ali Hamaney'in halefi olarak görülen 63 yaşındaki Ruhani'nin görev süresinin uzatılması bekleniyor. Rejime yakınlığıyla bilinen din adamı, İran'ın en önemli dini şehirlerinden biri olan Meşhed'de büyüdü.

ibrahim-reisi

İbrahim Reisi Kökeni İbrahim Reisi doğum yaşı 14 Aralık 1960 tarihinde Meşhed'in Noghan ilçesinde doğdu. Din adamı bir ailenin erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. 

İbrahim Reisi kökeni, şii geleneğinde eğitim aldı, Hüseyin ibn Ali (Hüseyni) ve Ali ibn Hüseyin Zeyn el-Abidin'in Seyyidlerinden biriydi ve babası Seyid Hacı'ydı.

İLGİLİ HABERLER