Zorunlu Araç Sigortası Nedir? Nasıl Yapılır?

Araç sigortalarında zorunluluk unsuru cezai şarttır. Zorunlu araç sigortası yaptırmayana büyük cezalar yolda!

Zorunlu araç sigortası Türkiye de bulunan bütün araçların yaptırması gereken bir tür sigortadır. Bu kapsamda zorunlu araç sigortası kanuni bir zorunluluk olarak yer alır. Zorunlu araç sigortasının birçok faydası bulunur.

Bu faydaların temelinde araçlarda oluşabilecek zararlardan sürücünün en az maliyetle kurtulmasını sağlamaktır. 

Ayrıca sigorta şartı ilgili sürücülerin kazaya karışmaları halinde kusurları oranında ödeme yapılmasını sağlar. Bu şekilde sürücüler minimum maliyetle araç tamir işlemlerini yapabilmektedir.

zorunlu-arac-sigortasi

Zorunlu Araç Sigortası Nasıl Yapılır? 

Zorunlu araç sigortası Türkiye üzerinde genellikle aracı şirketler aracılığıyla yapılır. Kişiler şartlarını inceledikleri ve kendilerine en uygun gördükleri sigorta şirketi ile anlaşma sağlarlar. 

Ardından ilgili aracın plaka ve ruhsat bilgileri sigorta firmasına aktarılır. Gerekli işlemler bu evreden sonra tamamlanır ve geçerlilik kazanır. 

Ayrıca sigorta ile ilgili dikkat edilmesi gereken de birçok unsur bulunur. Bu unsurlar sigortanın geçerlilik şartlarını içerir. 

Örneğin sigortanın her yıl yenilenmesi ve sözleşmede yer alan sürücü kaynaklı hata oranlarının en fazla ne kadar olabileceği ölçeği gibi.

İLGİLİ HABERLER