Yusuf Tekin: Pazartesi Günü Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alımı Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu, okullara Pazartesi günü itibariyle tam 30 bin temizlik personeli alımları yapılacak ifadelerini kullandı. Peki 30 Bin İstihdam sorunu çözecek mi? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te katıldığı “Hafta Sonu” programında gündeme dair soruları yanıtladı.

Okullardaki temizlik personeli istihdamına ilişkin bir soru üzerine Tekin, şu anda okullarda 45 bine yakın kadrolu temizlik personeli bulunduğunu söyledi.

Taşeron personelle sürecin yönetildiğini hatırlatan Tekin, taşeron personelin atanmasının ardından sorunların ortaya çıktığını ve bu sorunu çözmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte toplum yararına program projesini başlattıklarını kaydetti.

30 Bin İstihdam Sorunu Çözecek

Projenin bu yıl itibariyle revize edildiğini, haftada 5 gün tam zamanlı çalışma yerine haftada 3 gün yarı zamanlı çalışmanın esas alındığını belirten Tekin, geçen yıl bu proje için 60 bin personel tahsis edilmesine rağmen bu yıl sayının iki katına çıkarılarak 120 bine kadar çıkarıldığını ifade etti.

Okul

Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın okullardaki temizlik sorununu çözmek için 120 bin personeli haftada 3 gün görevlendireceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okulların açıldığı hafta itibarıyla bu süreç başladı fakat, iş gücü uyum programı bu projeye başvuru çok sınırlı kaldı. Bu yüzden okullarımızda birkaç hafta içerisinde bu sorunu çözemedik. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen başvuru sayısı çok az oldu. Yüzde 25'i ancak doldurulabildi. 

Bazı illerde tamamı, bazı illerde çok azı ama toplamda yüzde 25 oldu. Bu talep eksikliğinden dolayı başlayıp devam etmeyenlerden çıkan eksikliklerden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Saha ziyaretlerimizde okullarda sistemin aksadığını görünce bakanımızla tekrar konuştuk. 

En son dün de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve bakanımızla birlikte tekrar değerlendirdik. Pazartesi itibarıyla çalışma bakanlığı tam zamanlı 30 bin ilave personel istihdam hakkı sunacak. İş gücü ürün programına başvuru ve işlevselliğini test ettik, aksaklıkları hissettik, kendileri de bu konuda bize yardımcı oldular. Pazartesi itibariyle süreci başlatacağız."

Bakan Tekin, yarı zamanlı olarak çalışmak isteyenlerin de devam edeceğini, personel temininde güçlük çekilen bölgelerde 30 bin istihdamla sorunun çözüleceğini kaydetti.

Yusuf Tekin

Peki bu 30 bin temizlikçi personel alımı hakkında neler düşünüyorsunuz? düşüncelerinizi bizimle aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER