YKS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2024/2025 YÖK Takvimi'ne Göre Ne Zaman Netleşiyor?

Geçtiğimiz günlerde YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber öğrenciler tercihlerini yaptı. Şimdi ise aileler YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak merakla bekliyor. İşte haberin detayları.

8 ve 9 Haziran tarihlerinde iki oturumu gerçekleşen üniversite sınavının sonuçları 16 Temmuzda açıklandı. 2 Ağustos tarihinin de geride kalmasıyla beraber ise tercih sistemi kapatıldı. 

Peki YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak

2024 Üniversite kayıtlarının 19-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olmasından kaynaklı YKS yerleştirme sonuçlarının en geç 15 Ağustos tarihine kadar açıklanması bekleniyor. 

Üniversite Elektronik Kayıtları 19-21 Ağustos Tarihleri Arasında Gerçekleşecek 

YKS tercih sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra üniversitelerin elektronik kayıt sistemlerinin 19-21 Ağustos tarihinde açılması planlanıyor. 

Kazandığı üniversiteyi yüz yüze görmeyi bekleyen adaylar ise 19- 23 Ağustos tarihlerinde bizzat üniversitelerine giderek kayıt yaptırabilecekler. 

Üniversite Elektronik Kayıtları Nereden Yapılır? 

Öğrenciler TC kimlik numaraları ve şifreleriyle beraber e-devlet sistemine girerek E- Kayıt bölümünden kazandıkları üniversiteye dijital kayıt yaptırabilecekler.

İLGİLİ HABERLER