YKS Tercihleri Hangi Tarihte Sona Erecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen, 2024 YKS Tercihleri ne zaman sona eriyor? İşte detaylar...

2024 YKS tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte üniversite kayıt tarihlerine dair sorular da gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 25 Temmuz'da başlayan tercih işlemleri, 2 Ağustos'ta sona eriyor. 

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Peki, 2024-2025 üniversite kayıtları ne zaman yapılıyor? 

2024-2025 YKS Tercih İşlemleri Ne Zaman?

Adaylar tercihlerini, 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabiliyor. 

Tercih işlemleri, 2 Ağustos saat 23.59'da sona eriyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, bir programa yerleşen adaylar kayıt süreçlerine başlıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için üniversite kayıtları, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar tarafından 19-23 Ağustos tarihlerinde yapılacağı belirtildi. 

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Üniversiteye kayıt yaptıracak olan adaylar, belirtilen tarihler arasında üniversitelerine giderek veya elektronik ortamda kayıt işlemlerini tamamlayabiliyor. 

Kayıt dönemine dair detaylı bilgilerin, ÖSYM ve üniversitelerin resmi internet sitelerinde yer alacağı belirtildi. Adayların kayıt işlemleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar ve belgeler de yine bu kaynaklardan öğrenilebiliyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için tüm adaylara başarılar dileriz.

İLGİLİ HABERLER