Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Kim? 2024 Rektör Atamaları

Yine bir teknik üniversite, yine bir bilim yuvası: Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü kim? Cumhurbaşkanlığı 2024 rektör seçimlerinde YTÜ’ye hangi ismi atayacak?

Rektörlük yarışları devam ederken, Türkiye’nin bilim ve teknolojisi ile öne çıkan üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü kim? 2024 rektör atamaları listesinde YTÜ’nün karşısında hangi isim yer alacak? Ağustos ayı bitmeden bu isimler açıklanacak mı? İşte, detaylar. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Kim?

Mühendislik fakültesi ile bir dünya markası olmayı hedefleyen Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü kim? Yeni rektör kampüste nasıl karşılanacak? Son yıllarda yapılan atama ile rektör seçimi uygulaması, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de büyük tepkiler ile karşılaştı. Fakat bu yıl da rektörler atama ile belirleniyor. Haziran listesinde kendisine yer bulamayan Yıldız Teknik rektörü ağustos ayında belli olacak gibi görünüyor. 

Resmi Gazeteyi Bekleyen 2024 Rektör Atamaları 

Türkiye’nin 16 farklı üniversitesi, yeni rektörünün atanması için heyecanlı bir bekleyişe girdi. Rektör atamaları sırasında ismi Resmi gazetede çıkmayan 16 üniversite, kurumunun en üst düzey yöneticisini bekliyor. İşte, o 2024 rektör atamaları için bekleyişte olan üniversiteler:

  1. İstanbul Teknik Üniversitesi
  2. Yıldız Teknik Üniversitesi
  3. Karadeniz Teknik Üniversitesi
  4. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  5. Gazi Üniversitesi
  6. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  7. Trakya Üniversitesi
  8. Dicle Üniversitesi
  9. On Dokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Ankara Üniversitesi
  11. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  12. Çukurova Üniversitesi
  13. İnönü Üniversitesi
  14. Fırat Üniversitesi
  15. Akdeniz Üniversitesi
  16. Atatürk Üniversitesi

 

İLGİLİ HABERLER