Yerli Haberleşme Uydumuz Türksat 6A Uzaya Fırlatılıyor! [4 Haziran]

Türksat 6A, 4 Haziran'da ABD'ye gönderiliyor. Temmuz ayında ise SpaceX roketiyle uzaya fırlatılacak. Ayrıntılar için tıklayın!

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya gönderilmeye hazır olduğunu söyledi. Uydunun entegrasyon ve testleri Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türksat 6A'nın yapımında TÜBİTAK Uzay, ASELSAN, TAI ve CTECH gibi yerli sanayi kuruluşlarının desteği alındı.

Uydu, 4 Haziran'da ABD'ye gönderilecek ve SpaceX tesislerinde yolculuk testleri ve yakıt ikmaline tabi tutulacak.

Türksat 6A Yerli Uydumuz

Temmuz ayında ise SpaceX'in Falcon 9 roketi kullanılarak uzaya fırlatılacak. Türksat 6A'nın yüksek lokalizasyon oranıyla tamamlanması, Türksat tarafından başlatılan bir teknoloji transferi eğitim programı sayesinde mümkün oldu. Türksat 6A'nın üretimi Türkiye için bir dönüm noktasıdır ve Türkiye'yi haberleşme uydularının lider üreticisi haline getirmektedir.

Uydu, Türkiye'nin uydu kapasitesinin ve kapsama alanının artmasını sağlarken, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelere de ulaşabilecek. Türksat 6A'nın fırlatılmasıyla beraber Türksat'ın uydu hizmeti ihracatının ve Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfusun önemli ölçüde artması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER