Yeni Eğitim Müfredatı için Tepkiler Sürüyor! Sendika ve Veliler Protesto Edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yeni eğitim müfredatı için bazı sendikalar ve veliler ortak hareket etme kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak tanıttığı yeni müfredat, kısa bir süre önce onaylanmıştı. Onaylanması ile birlikte yeni müfredatın 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulanacağı kesinleşmişti. Yeni müfredata ilişkin ilk tepkiler Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve bazı sendikalardan geldi.

ÇYDD ve sendikalar, bu programın Atatürk ilke ve inkılapları ile örtüşmediği, laik düzene uygun olmadığını, eğitimin altının dinamitlendiğini ifade etti. 

Açıklandığı günden itibaren tepki çeken müfredat ile ilgili bakanlıktan ise herhangi bir geri adım gelmedi. Bu durum, tepkilerin artmasına neden oldu. Tepkilerin organize hale getirilmesi için kurulan Müfredatı Geri Çekin Platformu, 11 Haziran günü velilerin öğrencilerini okula göndermeyeceğini duyurdu. 

Velileri de tepkilerini göstermek için bu eyleme uymaya davet etti. Eylemin düzenlendiği tarih ise oldukça dikkat çekici. 11 Haziran, karne gününden sadece 3 gün öncesine denk geliyor. Bu tarihte, öğrencilerin büyük kısmı zaten okullara gitmiyor. Kaynak: Haber Merkezi

İLGİLİ HABERLER