YAŞ Toplantısı Sonuçlandı: 23 General ve Amiral Terfi Aldı

YAŞ toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirildi. Birçok amiral ve general terfi aldı. Detaylar haberimizde...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirildi. 

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı. 

Görev Süreleri Uzatıldı

Toplantıda alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. İletişim Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu. Alınan kararlar kapsamında, 30 Ağustos 2024 itibarıyla 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe terfi ettirildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleriyse iki yıl uzatıldı. 

İki general yaş haddi nedeniyle, 29 general ve amiral ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bir yıl uzatıldı. YAŞ toplantısının ardından 30 Ağustos 2024 itibarıyla general ve amiral sayısı 281'den 327'ye yükseliyor. 

Yeni rütbe ve görevlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hayırlı olması temenni edildi. Emekliye ayrılacak general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi. Yeni yaşamlarında mutluluk ve esenlik dilekleri iletildi. Alınan kararların detayları Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanacağı bildirildi.

 

İLGİLİ HABERLER