Volkswagen Golf R Clubsport İsimli Yeni Aracı Üzerinde Çalışmaya Başladı

Volkswagen, markanın en hızlı hot-hatch’i olabilecek bir araç üzerinde çalışmaya başladı. Yeni model, Golf R Clubsport ismiyle çıkacak.

Volkswagen’nin Golf tutkunlarını sevindirecek bir model üzerinde çalışmaya başladığı öğrenildi. Volkswagen Golf R Clubsport isimli modelle ilgili çok fazla detay paylaşılmasa da en hızlı hot hatch olabileceği ifade ediliyor. 

Şirketin sözcüsü olan Martin Hube, özel bir platforma yapmış olduğu acıkmada, markanın pist odaklı bir model üzerinde çalışmaya başladığını belirtti.

Hube, konuya ilişkin fazla detay vermezken, uzmanlar ise süspansiyon geometrisinde yapılacak değişiklikle yeni Golf modelinin geleceğini düşünüyor.

Pist odaklı bir model olacağı için yeni aracın ağırlığının da azaltılması bekleniyor. Kullanımda olan Golf R modelinde 320 HP gücünde bir motor bulunuyor. 

R Clubsport modelindeki motorun ise çok daha güçlü olması bekleniyor. Ancak ne kadar güçlü olacağına dair şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Golf R modeli 100 km hıza sadece 4,7 saniyede ulaşabiliyor. 

Yeni modelde ise bu sürenin 4,5 saniyenin altına kadar düşebileceği tahmin ediliyor. Ancak net verilerin pist zamanlarından sonra ortaya çıkacağını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER