Venezuela'da Maduro'nun Seçim Zaferi Sonrası Şiddet Olayları Patlak Verdi

Madura Seçimi kazandı. Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olaylarda 23 askerin yaralandığını bildirdi. İşte detaylar...

Venezuela'da devlet başkanı seçiminin sonuçlarını protesto eden göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti. 23 Asker yaralandı ve 46 gösterici gözaltına alındı. 

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Yaracuy eyaletinde seçim sonuçlarını protesto eden eylemciler, güvenlik güçleriyle çatıştı. Çıkan olaylarda, 1 kişi silahla vurularak yaşamını yitirdi. 

“Yanlış Bir Adım Atmayın”

Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olaylarda 23 askerin yaralandığını bildirdi. Bazı askerlerin de ateşli silahla yaralandığını belirtti. Lopez, "Ülkenin 2014, 2017 ve 2019 karanlığına dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Yanlış bir adım atmayın," dedi. 

Venezuela Ulusal Başsavcısı Tarek William Saab, olaylarda çok sayıda kamu malının zarar gördüğünü ve sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını kaydetti. Saab, güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini dile getirdi. Kamu düzenini yeniden sağlamak için de çalıştığını belirtti. 

Seçimlerin hileli olduğunu iddia eden onlarca kişi meydanlara inerek protestolara başladı. Muhalefet lideri Maria Corina Machado, ellerindeki tutanaklara göre devlet başkanı seçimini yüzde 73 ile kendilerinin kazandığını iddia etti. 

Sonuçların Doğru Olmadığını Savundu

Machado, Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) duyurduğu sonuçların doğru olmadığını savunarak, PUD adayı Edmundo Gonzalez'in seçimleri kazandığını öne sürdü. Machado, "Oyların yüzde 73,20'sini aldık ve bu sonuçlar adayımız Gonzalez'in kazandığını gösteriyor," ifadesini kullandı. 

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 2 milyon 729 bin 256 oy aldığını iddia eden Machado, kendi adayları Gonzalez'in ise 6 milyon 275 bin 182 oy aldığını savundu.

İLGİLİ HABERLER