Urla'da Yeni Orman Yangını: İki Site Tahliye Edildi, 120 Konut Boşaltıldı

Urla'da yeni orman yangını büyük tedirginlik yarattı. İki site tahliye edildi. 120 Ev boşaltıldı. Detaylar haberimizde...

İzmir'in Urla ilçesinde dün başlayan ve bugün kontrol altına alınan orman yangınının ardından yeni bir yangın daha çıktı. Çeşmealtı Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın, bölge halkını tedirgin etti. 

İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi hızla bölgeye sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle tedbiren Zeytinliköy ve Çiftlikevler siteleri tahliye edildi. 

Ekipler Yoğun Bir Çaba Gösteriyor

Her iki sitede toplam 120 konutun bulunduğu bildirildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları hem havadan hem de karadan yoğun bir şekilde sürüyor. Ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için büyük çaba sarf ediyor. 

Urla'da dün Yağcılar Mahallesi'nde çıkan orman yangını, 19 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Peş peşe çıkan yangınlar, bölge halkında endişe yaratırken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Yangınların çıkış sebebi henüz belirlenemedi. Ekiplerin yangınla mücadele çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle yaşanan tahliyeler ve söndürme çalışmalarıyla ilgili gelişmelerin anbean takip edildiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER