Urla Açıklarında FETÖ Operasyonu: 7 Tutuklama, 2 Adli Kontrol!

Sahil Güvenlik, MİT ve Jandarma ortak operasyonda 7 FETÖ üyesini tutukladı! Şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 3'ü serbest.

İzmir'in Urla ilçesi açıklarında bir yelkenliye düzenlenen operasyonda sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışırken gözaltına alınan ve FETÖ üyeliğinden arandıkları tespit edilen 10 şüpheliden 7'si ile yasa dışı geçişi organize ettikleri iddia edilen 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir'in Urla ilçesi açıklarında uluslararası sularda durdurulan yelkenlide yakalanan 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. FETÖ üyeliği suçundan arandıkları tespit edilen şüphelilerden 7'si ile yasa dışı geçişi organize ettiği iddia edilen 1 şüpheli tutuklandı.

Şüphelilerden 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 3'ü serbest bırakıldı. Operasyon Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir MİT Bölge Başkanlığı ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda 25 Mayıs'ta Urla açıklarındaki Tektaş Burnu'nun güneyinde uluslararası sularda Türk bayraklı bir yelkenli tekne durduruldu.

Aralarında Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 10 şüphelinin FETÖ üyeliğinden haklarında yakalama kararı olduğu, 1 kişinin de yasa dışı geçişi organize ettiği tespit edilmiş, 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İLGİLİ HABERLER