UEFA'nın Merih Demiral Cezası için Twitter’da Hashtag Başlatıldı! #BeFairUEFA

UEFA Merih Demiral'ın cezasını açıkladı, Twitter’da hashtag başlatıldı! #BeFairUEFA ne demek? İşte, habere dair detaylar…

Avusturya maçında bozkurt hareketinden dolayı soruşturma açılan Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi. Kararı haksız bulanlar tarafından #BeFairUEFA hashtag çalışması Twitter (X) üzerinden başlatıldı. 

Milyonlarca kullanıcı Twitter üzerinden #BeFairUEFA etiketine destek veriyor. Peki bu etiket ne anlama geliyor, tepkiler neden? 

#BeFairUEFA Ne Demek? 

Twitter’da #BeFairUEFA etiketi ‘Adil Ol UEFA’ anlamına geliyor. UEFA’nın verdiği ceza kararının adil olmadığını düşünenler hasthtage destek veriyor. Çok geçmeden 209B gönderiye ulaşan hashtagin dünya sıralamasına girmesi bekleniyor. Kısa sürede çok fazla tweet paylaşıldı.

Twitter #BeFairUEFA

UEFA’nın Merih Demiral Cezası Neden Eleştiriliyor? 

EURO 2024 maçında daha önce binlerce gol sevinci yapılması, farklı hareketlerin futbolcular tarafından yapılması kanıtlarıyla ortada duruyor. Futbol izleyicileri de bu konuda Merih Demiral’a haksızlık yapıldığını düşünüyor. 

Avrupa’da yer alan farklı futbolcuların yaptığı hareketler ceza değil, soruşturma konusu bile olmamışken Merih Demiral’a 2 maç ceza verilmesi çok eleştiriliyor. 

Farklı futbolcuların cinsel organını taraftara gösterdiği görüntüler günlerce incelenip karar çıkmışken Merih Demiral’a bu kadar kısa süre içerisinde ceza verilmesine de dikkat çekiliyor.

İLGİLİ HABERLER