Türkiye'nin En Büyük Camii Nedir, Nerededir? En Büyük Cami Türkiye'de Hangisi?

İslamiyet’in simgesi niteliği taşıyan camiiler ülkemizde önemli bir konumda yer alıyorken Türkiye’nin en büyük camii hangisi sorusu merak ediliyor. Manevi duyguları derinden hissetmek isteyen insanlar Türkiye’nin en büyük camii nerede konusunu araştırıyor. İşte tüm sorularınız cevapları.

90 bine yakın sayısıyla her biri birbirinden güzel olan ibadethaneler arasında Türkiye’nin en büyük camii hangisi sorusu soruluyor. İbadetin yanı sıra maneviyatı da etkileyen bu camiiler mimari yapılarıyla da ilgi çekiyor. Peki Türkiye’nin en büyük camii hangisi?

turkiyenin-en-buyuk-camii-nedir-nerededir

Büyük Çamlıca Camisi Türkiye’de Bulunan En Büyük Camii Niteliği Taşıyor

2019 yılında İstanbul’da ibadete açılan Büyük Çamlıca Camii Türkiye’nin en büyük camii olma özelliğini barındırıyor. Çamlıca tepesindeki heybeti ile çoğu yerden görülme imkanı bulan camii Osmanlı-Selçuklu mimari tarzını taşıyor.

İçerisinde İslam Medeniyetleri Müzesi, kütüphane, sanat galerisi, konferans salonu, sanat atölyesi ve kapalı otopark bulunuyor.

İç ve dış avlularında toplam 65 bin kişinin yan yana saf tutabileceği camii şimdilerde Türkiye’nin en büyük camii olma unvanını taşıyor.

turkiyenin-en-buyuk-camii-nedir-nerededir

Sırasıyla Çamlıca Camisini Gaziantep Millet Camii, Adana Sabancı Merkez Camii, Ankara Kocatepe Camii ve İstanbul Süleymaniye Camii takip ediyor.

İLGİLİ HABERLER