Togg'un Yeni T10F Modelinin Mühendislik Testleri Başladı

Togg'un, CES 2024'te güncel tasarımını sergilediği ikinci akıllı mobilite cihazı T10F'in test çalışmalarına başladı. İşte detaylar...

Togg, 2019'da ön tanıtıma sunduğu, CES 2024'te güncel tasarımını sergilediği ikinci akıllı mobilite cihazı T10F'in test çalışmalarına başladı. 

Türkiye ve yurt dışındaki akredite test merkezlerinde güvenlik, dayanıklılık ve aerodinamik testleri süren T10F, yakında zorlu mevsimsel testlerden de geçmeye hazırlanıyor.

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, T10F'in testlerinin başarıyla sürdüğünü belirtti. "Zamanın ruhunu yansıtan fastback modeli T10F'i 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturuyoruz. 

Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız doğrultusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz." dedi. 

Togg, C segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, T10F ile de kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanıyor. T10F'in test aşamaları Türkiye ve yurt dışındaki farklı ülkelerde gösterime sunuldu. 

Karakaş, "T10F'i güvenlikten dayanıklılığa farklı testlere tabi tutuyoruz. 2025’in ilk çeyreğinde ürün lansmanını gerçekleştiriyoruz. Nisan ayından itibaren kullanıcılarımızla buluşturmayı hedefliyoruz." diye ekledi. 

Karakaş, T10X’in Almanya pazarında da kullanıcılara gösterilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Togg, 2032 yılına kadar 5 farklı model ve toplam 1 milyon araç üretmeyi planlıyor. 

Akıllı cihaz T10F, RWD ve AWD olmak üzere farklı teknik versiyonları ve menzil seçenekleriyle pazara sunulması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER