Tesla'nın Elektrikli Kamyonunun Ne Zaman Seri Üretime Geçeceği Belli Oldu!

Tesla tarafından geliştirilen elektrikli kamyon Tesla Semi, kısa süre sonra seri üretime geçecek. Tesla Semi, kamyon taşımacılığının geleceği.

Tesla Semi, tamamen elektrikli olan bir kamyon. 2017’de tanıtılan bu kamyonun 2019 yılında üretilmesi planlanmıştı. Ancak bir takım sorunlar nedeniyle üretim 2022 yılının Aralık ayında başlayabildi.

Her ne kadar 2022’nin sonunda üretime geçilmiş gibi gözükse de 2024’ün ilk çeyreğine kadar sadece 150 adet elektrikli kamyon üretilebildi. Dolayısıyla halen seri üretim söz konusu değil. 

Tesla, elektrikli kamyonun 2026 yılında seri üretime geçeceğini açıkladı. Her şeyin yolunda olduğunu göstermeyi hedefleyen şirket, Las Vegas’ta yapılan fuara katıldı ve elektrikli kamyon hakkında bilgi verdi. 

Tesla, Nevada’da yaklaşık 3,5 milyar dolarlık bir fabrika duyurmuştu. Bu fabrikanın aktif hale gelmesi ile birlikte elektrikli kamyon seri üretime geçecek. Seri üretim sonrasında günlük üretimin ne kadar olacağı ise halen açıklanmadı.

Nevada operasyonu sonrasında Tesla’nın elektrikli kamyon konusundaki hedeflerini tutturabileceği ifade ediliyor. Kaynak: Haber Merkezi

İLGİLİ HABERLER