Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Nedir? Nasıl Başvurulur?

Sosyal devletin görevlerinden birisi çocukları ve genç nesilleri yetiştirerek geleceğe hazırlamaktır. Peki bu görevi hangi kurumlar üstlenir?

SED gençlerin ve ailelerin ekonomik, psikolojik ve sosyal sorunlarının önlenmesini ve sorunlarını çözme becerisini kazandırmayı amaçlar. Bu yüzden hedeflenen çocukları risklerden koruyarak refah içerisinde yaşamalarını sağlamaktır. Tabi ki tüm bu anlatılanlar Bakanlığa verilen bütçe doğrultusunda sağlanmaktadır.

SED Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aslında başvuru yapmak oldukça basittir. Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur.

Ayrıca e devlet üzerinden de kolaylıkla oturduğunuz yerden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru sonrası sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimci, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ve sosyologlardan birisi müracaat eden kişi ile ön görüşme yapar.

Durum incelendikten sonra sosyal ve ekonomik destek ile desteklenmesi uygun olursa bir dosya açılır. Ve detaylı inceleme süreci başlar.

İLGİLİ HABERLER