Son 30 Yılda Otomobil Sayısında Çığır Açan Artış! Metrekareye 2 Araç Düşebilir!

Son 30 yılda otomobil sayısında yaşanan artışlar çığır açmış durumda. Metrekareye 2 araç düşebilir! Çokça merak edilen araştırmanın sonuçları yayınlandı.

Son 30 yılda otomobil sayısında yaşanan artışlar çığır açmış durumda. Metrekareye 2 araç düşebilir! Çokça merak edilen araştırmanın sonuçları yayınlandı. Son 30 yılda otomobil sayısında çığır açan artış.

Otomobil sayısında yaşanan bu artışı gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız. Yaşanan bu artışın hızına yetişmek mümkün değil! Bu artışlar nedeniyle yakın zamanda metrekareye 2 araç düşebileceği konuşuluyor. Yapılan araştırmalara göre bu artışın temel nedenleri arasında ilk olarak insanların konforlu yaşama olan talebinin artması görülüyor.

Bu çığır açan artış nereye kadar devam edecek? 

Uzmanlar bu artışların nüfus artışına bağlı olarak uzun yıllar devam edeceği görüşünde. Metrekareye 2 araç düşüp düşemeyeceği ise merak edilen konulardan biri! Uzmanlar son 30 yılda gerçekleşen artışın göz önüne alındığında bu olasılığın mümkün olduğunu konuşuyor.

Ayrıca bu araçlar için yeni yollar ve genişleyen yaşam alanı ihtiyacı da düşünülmesi gereken bir başka unsur. Son 30 yılda gerçekleşen artış oranı ise 6 kat artış olduğu yönünde.

Bu artış hızının ise düşebilmesi pek mümkün gözükmüyor. Toplu taşımalar mevcut olsa da ulaşım konusunda yetersiz kalmaları nedeniyle kişileri bireysel araç satın almaya yönlendiriyor.

Araç Alım Sayısı Sınırlandırılacak! 

Araç fiyatları yakın zamanda hızlı bir şekilde artmıştı ve artmaya da devam ediyor. Buna ek olarak bu fiyat artışı bir nebze de olsa araç artış oranını dengelemiş görünüyor. Uzmanlar bu durumun yetersiz kalması halinde her aileye bir araç satın alma hakkı verilebilmesi olasılığını tartışıyor.

Bu sayede trafik sıkışıklığının da önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan bu soruna uzun yıllardır bir çok çözüm aranmaktadır. Hayata geçirilen diğer çözümlerin de desteklenmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER