Sinop'ta Gezilecek Yerler Listesi Nedir, Nereler Var? Sinop'ta Nereye Gidilmeli?

Sinop Karadeniz Bölgesi’nde tarihi güzellikleriyle meşhur olan bir şehrimizdir. Doğal güzelliklere ve tertemiz plajlara sahip olması nedeniyle oldukça ilgi toplar. Gezilecek ve görülecek yerler ise oldukça fazladır.

Sinop Türkiye’nin en kuzey ucunda ve dört mevsim yağış görülme olasılığı oldukça yüksek bir ilimizdir. Özellikle Sinop’u gezmek için gidilecekse mutlaka yaz ayları tercih edilmeli.Sinop'ta gezilecek yerlerden bazıları 

1 – Tarihi Sinop Cezaevi: 1999 yılında kapatılmış ve Anadolu’nun Alkatrazı olarak tanınmış cezaevidir. Yaklaşık 4000 yıllık bir geçmişi olan cezaevi için Evliya Çelebi büyük ve korkunç tabirlerini kullanmıştır. 

Cezaevinde 300 demir kapı vardır. İç kalesinin zindana dönüşmesi 1887 yılında olmuştur. Refik Halit Karay, Celal Zühtü Benneci gibi birçok isim burada ceza çekmişlerdir. 

2 – Hamsilos Koyu: şehir merkezine 11 km uzaklıkta yer alan bu koy ülkemizin tek fiyordu olma özelliği taşıyor. 

3 – Erfelek Şelaleleri:şehir merkezine 30 km uzaklıkta olan bu şelale irili ufaklı 28 şelaleden meydana geliyor.Bazı şelalelerin merdiven şeklinde olması ise dikkat çekiyor. 

4 – İnceburun Feneri:1863 yılında inşa edilen bu fener ülkemizin en kuzey ucunda yer almasıyla dikkat çekiyor.12 m yüksekliğe sahip olan fener şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunuyor. 

5 – Sinop Plajları: özellikle yaz aylarında tercih edenler için vazgeçilmez deniz keyfi sunmaktadır.Doğal güzellikleri ile doğanın key

İLGİLİ HABERLER