Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir Instagram için Uyardı: Instagram Açılıyor mu?

2 Ağustos gününden itibaren Instagram erişim engeli yaşanıyor. Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir Instagram için uyardı. Peki Instagram açılıyor mu? İşte detaylar…

Cuma gününden itibaren sosyal medya uygulaması Instagram’a erişim sağlanamıyor. Ortaya çıkan Instagram erişim engeli birçok insanın VPN ile giriş yapmasına neden oldu. 

Peki Instagram VPN ile giriş nasıl yapılıyor? VPN ile Instagram’a giriş güvenli mi? İşte bu konularda siber güvenlik uzmanı Emrullah Akdemir açıklamalarda bulunuyor. 

Cihazların uygulama mağazasından VPN ücretli ya da ücretsiz olarak indiriliyor. Burada farklı bir internet sağlayıcısına bağlantı kuruluyor. Türkiye dışında sunucu gözüktüğü için Instagram’a giriş yapılabiliyor. Fakat ortaya çıkardığı olumsuz durumlarda olabiliyor. 

Siber Güvenlik Uzmanından Açıklamalar 

Meta şirketinin zararına değinen Emrullah Akdemir, reklam gelirlerinin %30’unun Instagram’a ait olduğunu belirtiyor. Instagram’ı dünyada en çok kullanan beş ülkeden birisi olmamız reklam gelirleri konusunda zarara uğradıklarının bir göstergesi oluyor. 

Günlük 1 milyon dolarlık bir reklam geliri kısıtlaması bulunuyor. Instagram erişim engeli devam ettiği müddetçe sadece Türkiye’den bu kadar bir zarara uğradıkları göz önüne geliyor. 

Uzman aynı zamanda VPN ile Instagram’a giriş yapmak isteyenleri de uyarıyor. İçeriği ve güvenliği belli olmayan VPN uygulaması ile Instagram’a girmek mümkün olsa da kişisel bilgileri açık hale getiriyor. 

Peki Instagram Açılıyor mu? Instagram Ne Zaman Açılacak? 

Son toplantılardan sonra Instagram’ın BTK beklentilerine göre düzenleme yapması gerekiyor. İkinci toplantı olumlu geçse de resmi bir sonuç henüz alınabilmiş değil gibi duruyor. 

Taleplerin hayata geçirilmesi sonrası BTK aldığı Instagram erişim engeli kararını kaldırabilir. Bu durum sonrası da Instagram kullanıma açılır.

İLGİLİ HABERLER