Samsung A54 Özellikleri Neler, Alınmalı mı? İşte, Samsung A54 Özellikleri ve Fiyatı

Android telefon almak isteyen ve bütçesi yüksek olmayanlar için Samsung A54 özellikleriyle uygun olabilir. İşte, Samsung A54 özellikleri ve fiyatı hakkında detaylar…

Telefon dünyasında şüphesiz Samsung, Android telefonlar pazarını elinde bulunduruyor. Çıkardığı orta- orta üst segment- üst segment telefonlarıyla her bütçeye uygun hareket ediyor. 

Geçtiğimiz dönemlerde çıkardığı Samsung A54 özellikleri ve fiyatı ile orta segment sınıfında sayabileceğimiz bir modeldir. Eğer bir telefona çok fazla para vermek istemiyorsanız ve aradığınız özellikleriyle de uyuşuyorsa bir şans verebilirsiniz. 

Samsung A54 Özellikleri Neler? Android Samsung A54 Alınmalı mı? 

Samsung A54 alınmalı mı sorusuna yanıt vermek için öncelikle detaylarına göz atmak gerekiyor. Her cihazın kendine has özelliği olmasından dolayı taleplerinizi karşılıyorsa almak için değerlendirebilirsiniz. 

İşte, Samsung A54 özellikleri ve detaylı incelemesi… 

samsung-a54-ozellikleri-neler-alinmali-mi

Ekran Özellikleri 

Alacağınız telefonun ekran özellikleri; boyut, tasarım ve teknik konularda önem arz edecektir. Bahsi geçen bu modelin ekran boyutu 6.4inç olarak belirlenip Super AMOLED teknolojisi kullanılıyor. 

Telefonda 1080x2340 FHD piksel çözünürlük elde edebilirken 120Hz ekran yenileme hızı da bulunuyor. Piksel yoğunluğu ise 403 PPI olarak ölçümleniyor. 

Batarya Özellikleri 

Uzun süreli kullanacağınız bir cihaz olacağından bataryasının saatlerce gitmesi, hızlı şarj olması önemlidir. Samsung A54 batarya özellikleri arasında 5000mAh kapasite bulunuyor. 

Konuşma süresi 46 saat, internet kullanımı ise 19 saat ölçülüyor. Kesintisiz video oynatma süresinin 21 saat olduğu cihazda USB Type-C şarj girişi kullanılıyor.

 25W hızlı şarj özelliği yer alan telefonda kablosuz şarj olma özelliği yok. 

Temel Donanım Özellikleri 

Cihazı diğer telefondan farklı kılan özellikler genellikle temel donanım ile elde ediliyor. Android Samsung A54 donanım özellikleri arasında 2.4GHz CPU frekansı yer alıyor. 8 çekirdek ile üretilen telefonda 8GB RAM özelliği bulunurken 128 GB depolama özelliği var. 

Ayrıca hafıza kartıyla 1 TB’a kadar hafıza arttırılabiliyor. Modelin 128-256 GB depolama seçeneklerinin de olduğunu söyleyelim. 

Kamera Özellikleri 

samsung-a54-ozellikleri-neler-alinmali-mi

Video, fotoğraf gibi çekimlerden hoşlanıyor ya da buna göre bir cihaz almak istiyorsanız kamera özellikleri dikkatinizi çekebilir. Samsung A54 kamera özellikleri arasında 50 MP ana kamera çözünürlüğü yer alıyor. 

Yapay zeka destekli kamera çekimi olduğunu da belirtelim. LED flaş ile desteklenen kamera 2160p Ultra HD 4K video çekim özelliğine sahip. 30 FPS video çekimi olan cihazda ikinci arka kamera 12MP olarak oluşturulmuş. 

Üçüncü kamerası ise 5MP çözünürlüktedir. Son olarak selfie kamerası olarak bilinen ön kamerasında 32 MP net çözünürlük elde edildiği görülüyor. Bu kamera ile Portre Modu, Sanal Flaş, HD, Gesture Shot, Zamanlayıcı gibi ekstra seçenekleriyle çekim yapılıyor. 

Diğer Özellikleri 

Ağ özellikleri incelendiğinde Samsung A54 özellikleri arasında 4, 4.5 ve 5G destekli bağlantılar kurulabiliyor. İşletim sistemi Android olan cihazda ilk olarak Android 13 (T) yüklü oluyor. Fakat Android 14’e yükseltilebiliyor. 

NFC destekli telefonda streo çift hoparlör kullanılırken suya ve toza dayanaklı olması için özel çalışılıyor. IPX7 suya dayanıklılık belgesi varken IP6X toza dayanıklı olduğunu gösteren bir belgeye sahiptir. 

Güncel Samsung A54 Fiyatı Ne Kadar? 

Özelliklerini beğendiyseniz eğer son olarak Samsung A54 fiyatı ile ilgilenmeniz oldukça normaldir. Güncel fiyatlar incelendiğinde piyasaya göre uygun olduğunu söyleyebiliriz. 

Online satış platformlarında en düşük Samsung A54 satış fiyatı 14.600 TL olarak görülüyor. Ancak genel ortalama fiyatı 15.300 TL olarak gözlemleniyor. Satış adresine göre Samsung A54 fiyatı 15.900 TL’ye kadar çıkıyor. Satın alacağınız yere ve ekstra depolama özelliğine, rengine göre fiyatın değişebileceğini söylemekte fayda var. 

Samsung A54 Alınmalı mı? 

Cihazın fiyat-performans dengesini koruduğunu söylemek mümkün. Yüksek meblağlar ödemek istemeyen ve bir telefondan ekstra beklentisi olmayan kişiler için ‘alınabilir’ sınıfında olduğu söylenebilir. 

AnTuTu gibi araştırma siteleri tarafından yapılan incelemeye göre 63 puan alan cihazın orta segmentte olduğunu söyleyelim. Eğer ekstra performans, hız ve işletim istiyorsanız almamanız da fayda var. 

Saatlerce oyun oynayıp, video izleyecekseniz telefon beklentinizi karşılamayabilir. 

samsung-a54-ozellikleri-neler-alinmali-mi

Peki Samsung A54 Nereden Alınır? 

Bahsedilen Samsung A54 telefonu farklı alanlarda satışa sunulmaktadır. Satın alma yönteminize bağlı olarak kararınızı verebilir, kısa sürede temin edebilirsiniz. 

Güncel alım yöntemleri arasında online satış siteleri bulunuyor. Bazı e-ticaret sitelerinde kredi kartına 3 taksit yapıldığından ödeme şeklinizi kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda en uygun fiyatı bulmanız da mümkün olacaktır. 

Alışveriş merkezleri, bireysel telefon satışı yapan dükkanlardan inceleyerek alma fırsatınız da bulunuyor. Fakat bu tarz yerlerde genel olarak taksit konusunda sorun yaşayabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER