Samsun’da Domuz Avı Turizmi Başlıyor!

Domuz nüfusunun olması gerekenden fazla oranda artması sonucunda, bakanlıktan seferberlik gibi turizmi planı hazırlandı: Samsun’da Domuz Avı Turizmi planlanıyor.

Türkiye’nin akciğerlerinden biri olarak bilinen Samsun’da Domuz Avı Turizmi başlatılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Resul Doğan, Samsun’da başlayacak olan av sezonu hakkında detayları paylaştı. 

Doğan: “Popülasyonlarını Dengelemek Adına Av Turizmine Konu Etmeyi Düşünüyoruz.”

Domuz sayısının her geçen gün arttığı Karadeniz Bölgesinde av izni 24 Ağustos 2024’de veriliyor. Av sezonunun başlayacağına dikkat çeken Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Resul Doğan, av turizminin merkezine domuz avını koymayı planladıkları mesajını verdi:

"Son yıllarda özellikle domuz popülasyonun arttığı bir gerçektir. Samsun'da domuzların popülasyonlarının artması neticesinde tarım arazilerine ciddi anlamda zarar vermektedir.

Biz bu konuda tarım ve orman il, ilçe müdürlükleri neticesinde kontrollü domuz avları planlamaktayız. Avcıların domuz avı noktasında sürek avlarını teşvik etmekteyiz. Popülasyonu dengelemek gibi bir mücadelemiz var. Av turizm yapan acenteler üzerinden domuz popülasyonlarını dengelemek adına av turizmine konu etmeyi düşünüyoruz.”

İLGİLİ HABERLER