Okullarında Yeterli Şartlara Sahip Olmayan Öğrenciler Diğer İllerde Eğitim Alabilecek!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde olanakları olmayan öğrenciler hakkında konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; Metinde özellikle şartları yeterli olmayan okullardaki öğrencilere diğer illerdeki uygun okullarda eğitim alma imkanın sağlanması, meslek lisesi mezunlarının istihdam olanaklarının artırılması İŞKUR işbirliği ve yatırımı ile sağlanacak. 

Yusuf Tekin’in açıklamasına göre amaç Mesleki ve Eğitim Politika Belgesi’nin mesleki eğitimin gücünü daha da pekiştirecek. Yusuf Tekin bu belge Türkiye’nin eğitimdeki ufuklarını genişletecek, ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü artıracak önemli bir dönüm noktasıdır değerlendirmesinde bulundu.

28 Şubat döneminde imam hatip liseleriyle asıl darbeyi alan yapının mesleki ve teknik eğitim olduğuna dikkati çeken Tekin Yaşatılan katsayı ayrımcılığı başta olmak üzere uygulanan politikalarla mesleki ve teknik eğitim adeta ölme noktasına gelmişti. Bu alandaki hamlelerle mesleki ve teknik eğitim yeniden canlandırmak için çaba sarf ettik dedi. 

Bakan Tekin Türkiye’nin nitelikli iş gücü ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan 12.Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Yıllık Programı, 2024-2026 Orta Vadeli Program ve Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı kapsamında mesleki ve teknik eğitimin tüm yönleriyle güçlendirilmesi için devasa sonuçlar doğuracağına inandıkları kararlara yer verildiğini söyledi. 

Bakan Tekin daha önce başlatılan organize sanayi içinde ve dışında okul modelleri, tematik meslek liseleri, proje meslek liseleri gibi yapılara ilave olarak sahadan gelen öneriler doğrultusunda mezunların iş gücü piyasasında rekabet edebilirliğini artırmak için güncel teknolojilerle donatılmış yeni iş birlikçi modeller başlatıldığını duyurdu. 

Ayrıca ortaokul 7. ve 8. Sınıftan itibaren zanaat atölyeleri olarak başlattıkları bu uygulamanın pilot uygulamaları bu yaz dönemi yapılmaya başlanacak. 

Haberin detaylarını ilgili siteden öğrenebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER