O Liselerde Tüm Uygulamalar Gerçek Olaylar Üzerine ve Yaşam İçerisinde Oluyor! Öğrenciler Yaşayarak Öğreniyor

O liselerde tüm uygulamalar gerçek olaylar üzerine ve yaşam içerisinde öğreniyor! Hayata dönük eğitim ile öğrenciler beceriyle donatılıyor.

O liselerde tüm uygulamalar gerçek olaylar üzerine ve yaşam içerisinde öğreniyor! Hayata dönük eğitim ile öğrenciler birçok beceriyle donatılıyor. 

Öğrenciler yaşayarak öğreniyor. O liselerde tüm uygulamalar gerçek olaylar üzerine ve yaşam içerisinde oluyor! Öğrenciler yaşayarak öğreniyor.

Giresun’da meslek lisesindeki öğrenciler, tesisat ve motor alanlarında tıpkı yetkili servis elemanı gibi çalışıyor. Böylece aldıkları teorik eğitimin yanı sıra gerçek hayata dönük bir pratik eğitim alıyorlar.

 Giresun’daki 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, motorlu araçlar teknolojisi alanında kullanılması için özel sektör iş birliğiyle minibüs ve iki otomobil sağlandı. Öğrenciler bu araçlar üzerinden meslek tecrübesi edinmeye başladı. 

Tamirat ve bakım işlemleri yapan öğrenciler yetkili servis elemanı gibi çalıştı. Meslek lisesinde açılan uygulama atölyeleriyle kendi alanlarında yapacağı işleri doğrudan deneyimleyen öğrenciler, yaparak – yaşayarak öğrendi.

o-liselerde-tum-uygulamalar-gercek-olaylar-uzerine

Aldıkları teorik eğitimin yanı sıra, lise sonrası girecekleri mesleklerinde yapacakları işleri deneyimleyerek meslek becerisi edindiler. 

Kendilerini meslek hayatlarına hazırlayan meslek lisesi öğrencileri, uygulama atölyelerinde aldıkları pratik eğitimle iş deneyimi edindi.

 Meslek becerilerine ve kalifiye elemana ihtiyaç duyulan bu dönemde, öğrencilerin meslek edinmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bu uygulama, kamuoyunca takdir edildi. 

Öğrencilerin çok büyük bir bölümünün mezun olduktan sonra çok rahat bir şekilde iş bulabileceğini düşünmesi, meslek liselerinin önemini ve her öğrencinin akademiye yönlendirilmesinin şart olmadığını gösterdi. 

Nitekim bugünlerde birçok meslek lisesi, sahip olduğu geniş donanım ve aldıkları destekle, çok sayıda sektöre doğrudan kalifiye eleman kazandırıyor!

İLGİLİ HABERLER