Mutfakların Vazgeçilmezi Ayçiçek Yağına Zam! %10 Zammın Market Raflarına Yansıması Bekleniyor

Yemeklerin vazgeçilmez yardımcı ürününe beklenen zam oranı belli oldu. Yakın zamanda raflara yansıması bekleniyor.

Evlerin vazgeçilmezi konumunda olan ve hemen hemen her yemekte bulunan Ayçiçek yağı fiyatlarına yapılacak olan zam belli oldu. 

%10 olarak yapılacak olan ve kısa sürede raflara yansıması beklenen bu zammın piyasalarda nasıl karşılık bulacağı ise merak konusu. 

Ev ve iş yerlerinde yapılan hatta hemen hemen her yemeğin içeriğinde bulunan bu ürün oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Ayrıca Ayçiçek yağı kullanıldığı yemeklerde daha hafif bir tat vermesi nedeniyle tercih edilmektedir. Zeytin yağı ve fındık yağının yüksek fiyata ulaşması alıcıları ayçiçeğine yönlendirmişti.

Mutfakların Vazgeçilmesi Ayçiçek Yağı

Birçok gıda fiyatında artış görülebilir! 

Ayçiçek yağının kullanım alanı oldukça geniştir. Bu nedenle Ayçiçek yağı kullanılarak yapılan ürün yelpazesi de bir hayli geniş olmaktadır. Özellikle tatlı sektörü bu zamdan dolayı fiyatları yukarı taşıyabilir. 

Unlu mamuller ve sabah simitlerinin yapım aşamasında Ayçiçek yağının etkisi oldukça fazladır. 

Bu nedenle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan bu ürünlere de zamlar yansıtılabilir. Uzmanlar ara ara bu tarz zamların olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. 

Bakan Şimşek yaptığı açıklamalarda enflasyonun ise yılın 2. yarısında daha kontrollü bir hal alacağı konusunda açıklamalarda bulunmuştu. 

Bakan Şimşek artık sektörlerin büyük zamlar yapmaları için bir nedenlerinin olmadığı konusunda da uyarılarda bulundu.

İLGİLİ HABERLER