Milyonlarca Öğrencinin Beklediği YKS Sınavı Hafta Sonu Gerçekleşiyor

Zorlu ve stresli süreçten geçen 3 milyonun üzerinde öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı bu hafta gerçekleşecek.

Lise sondan itibaren büyüğünden küçüğüne, çalışanından öğrencisine herkesin katılabileceği YKS sınavına her yıl katılımlar artarak devam ediyor. 2024 yılı YKS sınavına 3 milyon 36 bin 945 aday başvurdu. Sınavın ilk oturumu olan TYT 8 Haziran cumartesi günü sabah 10.15’ de gerçekleşecek. 

TYT sınavı için 120 soruya 165 dakika süre verilecek. 9 Haziran Pazar günü ise sınavın ikinci oturumu olan AYT bölümü saat 10.15’ de başlayacak. AYT sınavı için 160 soruya 165 dakika süre verilecek. 

Bu bölümde aynı zamanda yabancı dil seçimi yapanlar için de sınavlar yapılacak. YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Sınav sonuçları ise sınavlardan sonra en çok merak edilen kısım. 

Öğrencilerin merakla beklediği YKS sınav sonuçları ise 17 Temmuz 2024 tarihinde ÖSYM’nin resmi sitesinde açıklanacak. , Öğrenciler T.C. kimlik kartları ve aday şifreleriyle kolaylıkla giriş yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER