Milli Elektrikli Tren Seti 1 Yılda 575 Bin Yolcu Taşıdı! Hedef Dünyaya Satmak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, milli elektrikli tren seti tam 1 Yılda 575 bin yolcu taşıdığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze-Adapazarı hattında hizmet veren milli elektrikli tren setinin tam 1 yılda 575 bin yolcu taşıdığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından tamamen yerli milli olarak üretilen ve 27 Mayıs 2023 tarihinde yolculu seferlere başlayan milli elektrikli tren setlerinin Adapazarı-Gebze arasında yolcu taşıdığını ifade etti.

Milli Elektrikli Tren

Bakan Uraloğlu, “Adapazarı ve Gebze arasında 11 durakta yüzde 70 oranında yolcu yoğunlukla hizmet veren setlerimiz şimdiye kadar 2 bin 575 sefer yaptı, 250 bin kilometre yol kat etti, 575 bin yolcu taşıdı” dedi. 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, hizmette son teknolojinin uygulandığı milli elektrikli setlerin 160 km hıza ulaşabildiğini belirterek şunları söyledi “ Bizim setlerimiz sadece Türkiye için değil dünyada da kullanılmak üzere üretiliyor. Demiryolu ekosistemimiz geliştikçe demiryolu taşıtlarında dışa bağımlılığımız da giderek sona erecek” dedi.

İLGİLİ HABERLER