Mesai Saatleri Düşüyor mu? Kamu ve Özel Sektörde Çalışma Saatleri Değişiyor mu?

Son zamanlarda Avrupa ülkelerinde esnek çalışma saatlerinin popülerleşmesiyle beraber Türkiye’de de bu yönde adımlar atılmaya başlanması mesai saatleri düşüyor mu? Sorusunu gündeme getirdi. Kamu ve özel sektörde çalışma saatleri değişiyor mu? İşte son detaylar!

Gündeme bomba gibi gelen mesai saatleri düşüyor mu iddiası çalışanların verimliliğini arttırmak için değerlendirmeye alındı. Kamu ve özel sektörde çalışma saatlerinin değiştirilmesine yönelik adımlar konuşuluyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Önemli Açıklamalar Yaptı

Konunun gündemlerinde olduğunu belirten bakan ‘Çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, işçilerin refahı, istihdam ve iş gücü piyasası gibi konular gündemimizde. Çalışma şartlarına ve ortamına ilişkin hükümlerin uygulanmasını konusunu bakanlığımız müfettişleri incelemektedir’ açıklamasında bulundu.

Çalışma Saatleri Kamuda 35 Özel Sektörde 40 Saat Olacak İddiası

Konu ile alakalı resmi bir açıklama olmasa da çalışma saatlerinde yapılacak düzenlemelerden sonra Avrupa ülkeleri de dikkate alınarak kamuda çalışma saatlerinin 35’e özel sektörde çalışma saatlerinin ise 40’a indirileceği düşünülüyor. 

İLGİLİ HABERLER