Mecliste Ortalığı Ayağa Kaldıran Karar! Konu ise Sokak Hayvanları!

Dün TBMM ‘de sokak hayvanları ile ilgili yasalar belirlendi. Mecliste ortalığı ayağa kaldıran karar! Konu ise sokak hayvanları

Dün TBMM’de hareketli saatler yaşandı. Sokak hayvanları ile ilgili kararlan alındı. Toplantıya Antalya’da köpekten kaçarken kamyon altında kalıp hayatını yitiren 

10 yaşındaki Mahra Helin Pınar’ın annesi de davet edildi. Toplantıya katılan acılı anne ölen kızın ayakkabısını yasa karşıtlarına gösterdi ve hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. 

Bazı milletvekilleri “senin kızını AKP öldürdü buraya şov yapmaya gelmişsin” diyerek çok sert bir şekilde tepki gösterdiler. 

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir komisyon içinde “salonda hayvan hakları savunucularına yer yok, içeri alınmıyorlar bir karar alınacaksa herkesi tanık olması gerekiyor daha büyük bir salona geçmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

Karşılık olarak Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Kirişçi daha byük salona geçme talebini reddetti. Bunun üzerine hayvan hakları savunucuları durumu protesto etti ve iki taraf arasında tartışma çıktı.

İLGİLİ HABERLER