MEB’den Gündeme Bomba Gibi Düşen Akademi Kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan radikal karar geldi. MEB’ den gündeme bomba gibi düşen akademi kararı öğretmen adaylarını şoka uğrattı.

Öğretmen adaylarını ilgilendiren bir haber yayınlandı! MEB’den gündeme bomba gibi düşen akademi kararı! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin detaylarını açıkladı.

Öğretmen atamalarına getirilen sınırdan sonra üniversite mezunu olan ve formasyon alan öğretmen adayları için bir de MEB’den akademi kararı çıktı. Yalnızca emekli öğretmen kadar atama yapılacağı sinyallerini veren Yusuf Tekin artık bölüm mezunlarına pedagojik formasyon almalarına da kısıtlama getirileceğine dikkat çekti.

MEB’den Gündeme Bomba Gibi Düşen Akademi Kararı! 

Öğretmen adaylarını demoralize eden açıklamalar ise onların çalışmalarını da oldukça olumsuz etkilemeye devam ediyor. Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği akademi için detaylar nasıl olacak süreç nasıl işleyecek? 

Detaylarının henüz kesinleşmediği akademi hakkında net bir bilgi de bulunmuyor. Zamanla kesinleşecek olan akademi hakkında bilgilerin ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor. Ancak bölüm mezunlarının özel okullarda ve devlet okullarında öğretmenlik yapması için pedagojik formasyonunun bulunması gerekiyordu. 

Son haberlere göre ise formasyon sadece Milli Eğitim Akademisi Kurumu ile verilecek ve bunun için de KPSS’ den yeterli puan alınması gerekecek. Böylece sadece akademiye girmeye hak kazananlar formasyon alacak ve bölüm mezunları farklı kurumlarda ücretli öğretmenlik yapamayacak. 

Ciddi değişikliğe gidilen öğretmen atamalarında şuanda her şey havada kalsa da en kısa zamanda açıklığa kavuşması bekleniyor. Ancak tüm bu uygulamalar öğretmen adayları tarafından ciddi tepkiye yol açtı.

İLGİLİ HABERLER