Maymun Çiçeği Virüsünden Korunma Yolları

Maymun çiçeği ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Maymun çiçeği virüsünden korunma yolları için açıklama yaptı. Türkiye’de henüz bir tanı çıkmadı. Fakat hastalıkla ilgili yeni plan ve hazırlıklar sürüyor.

Maymun Çiçeği Virüsünden Korunma Yolları Maymun çiçeği ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Maymun çiçeği virüsünden korunma yolları için açıklama yaptı.

Türkiye’de henüz bir tanı çıkmadı. 

Fakat hastalıkla ilgili yeni plan ve hazırlıklar sürüyor. 

Çiçek aşısı %85 maymun çiçeğinden koruyor. 

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yeni bakan yanıtladı. "Başımız belada mı?” sorusuna Sn. Memişoğlu şu yanıtı verdi: Bilim insanlarıyla konuştuğumuzda Türkiye'de 2024'te hastalık tanısı yok. 

Bazen insanlar inanmak istedikleri şeyleri duyurmaya çalışıyorlar ama bizde şu ana kadar yok inşallah da olmasın dedi. Memişoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: 1980'e kadar ülkemizde zaten çiçek aşısı olmayan kalmadı. 

Ama yine de başka önlemler de almak zorundayız dedi. Hızlı yayılım gösteren bu virüsle ilgili sağlık bakanlığı bir rehber yayınladı. 

Rehberde bulaşma şekli, tedavi yöntemi gibi başlıklar yazıyor. 

Virüs Nasıl Bulaşıyor? 

Virüsü taşıyan hayvanlardan kan ve vücut sıvıları ile temas ya da ısırık yoluyla buluşuyor. Ortak eşya kullanımı ve yakın temas en büyük etken. 

Bulaşma zinciri ise altı-dokuz kişi arasında değişiyor. 

Belirti ve Bulguları Neler? 

Kuluçka süresi, 6 ile 21 gün arasında değişiyor. 

Ateş, halsizlik, baş ağrısı, kas ağrısı, döküntü en belirgin bulgulardan bazıları. Hastalığın kesin tespiti için PCR testi gerekiyor. 

En iyi tedavi yöntemi ise güçlü bir bağışıklıktan geçiyor.

İLGİLİ HABERLER