Maliye’den Tütün Sektörüne Beklenmedik Denetleme

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında Maliye’den tütün sektörüne beklenmedik denetleme geldi. Farklı illerde 23 ayrı firmaya eş zamanlı teftiş düzenlendi. İşte detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı her geçen gün farklı firmaları radarına alırken Maliye’den tütün sektörüne beklenmedik bir denetleme yapıldı.

8 İlde 23 Tütün Firmasına Eş Zamanlı Sayım Söz Konusu

İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere farklı illerde 23 firma tespit edildi. Bu firmaların yüksek maliyetleri olmasına rağmen hâsılat beyanında bulunmadıkları gözlemlendi. 

Gelir uzmanları, vergi müfettişleri, Emniyet ve Jandarma personelleriyle beraber bu firmalarda eş zamanlı sayım yapıldı. 

Vergi İncelemesi Başlatıldı

Yapılan sayımlarda stok kayıtları ve güncel miktarı arasında fark olup olmadığına, teminat vermeyip faaliyete devam eden firma olup olmadığına ve bandrol mevzuatına aykırı davranılıp davranılmadığına bakıldı. Yapılan sayımların sonuçlanmasının ardından vergi incelemesi başlatıldı.

Usulsüzlük tespit edilen firmalara daha önce 6 Milyar lira vergi cezası uygulan Bakanlığın bu yıl vereceği ceza miktarı henüz bilinmiyor. 

Bakan Şimşek konu ile alakalı ‘Kayıt dışılığın neden olduğu haksız rekabeti gidermek için denetimlerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz’ açıklamasını yaptı.

İLGİLİ HABERLER