LGS Sonrası Öğretmenler LGS Sorularını Değerlendiriyor

Bir yıl boyunca emek veren 8.sınıflar bugün LGS sınavına girdiler. Sınav sonrası sorular uzmanlar tarafından değerlendirildi.

8.sınıfların katıldığı LGS sınavı artık sona erdi. Yaklaşık 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı sına Milli Eğitim Bakanlığınca yapıldı.Sınav sonrası gözler sınav sorularının değerlendirmesine takıldı. 

Sonuçların 28 Haziran’ da açıklanacağı bu sınavın değerlendirmesi işte şu şekilde. Matematik öğretmeni Ahmet Aslan 3 soru dışında matematik dersinde belirleyici sorunun olmadığını, müfredat kapsamında öğrencilerin bildiği sorulardan olduğunu söyledi. 

Soruların hepsi kazanım odaklıydı dedi. Fen bilimleri öğretmeni Leyla Öztürk soruların sözel olarak verilen bilgiyi yorumlama, okuduğunu anlama ve görsel incelemeye yönelik olduğunu belirtti. 

Yaklaşık 3 tane zor denilebilecek seçici soru olduğunu söyleyen Öztürk ders içindeki fizik konularının öğrencileri zorlandığını belirtti. İngilizce öğretmeni Ayhan Dinç soruların kolay olduğunu ve dikkatli olan öğrencilerin soruların tamamını yapabileceğini söyledi. 

Tarih öğretmeni Sümeyye Er İnkılap tarihi dersi için soruların metinlere göre çıkarım yapılacak sorular olduğunu belirtti. Kazanım sorularına benzer sorular sorulduğunu söyledi. Türkçe öğretmeni Ecem Demir ise Türkçe dersi için soruların kazanım odaklı, beceri temelli olmasından ziyade daha çok eski tarz soru tipinin ağırlıkta olduğunu söyledi. 

Demir LGS 2024 sorularında kitap okumanın ve kelime dağarcığının öneminin de tekrar vurgulandığına değindi.

İLGİLİ HABERLER