LGS Lise Tercihi Nasıl Yapılır? LGS Tercih Kılavuzu

Ortaokul öğrencileri sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Açıklanan sonuçlara göre tercihler işte bu şekilde yapılabilecek.

Ortaokul öğrencileri aldıkları eğitimler ışığında lise tercihinde bulunabilmek için LGS sınavına girmektedir. LGS sınav sonuçları ise belirli bir takvim düzenine göre açıklanmaktadır. Bu kapsamda takvimi ÖSYM belirlemektedir.

ÖSYM yapılan sınav sonuçlarının değerlendirme aşamasında olduğunu ve en kısa sürede açıklanacağını açıklamıştı. Açıklanan sınav sonuçlarına göre tercih yapabilecek olan öğrenciler bu kapsamda önceki senenin puan ve yüzdelik dilimlerini hesaba katmalıdır.

Önceki sene yapılan alımlar üzerinden bir öngörü oluşturulabilir ve önceki senenin sonuçlarına yakın olarak alımlar yapılır. Bu şekilde öğrenciler hak ettikleri liselerde eğitime başlayabilir.

Tercih kılavuzu ise tercih döneminde öğrencilere yol göstermektedir. Öğrenciler gerekli olması halinde tercihler için okulda eğitim aldıkları hocalardan yardım alabilirler. 

Tercih döneminde ise öğrenciler için okullar açık tutulmakta ve her alandan bir öğretmen öğrencilere yardım etmek için okulda bulunur.

İLGİLİ HABERLER