KPSS Lisans Sınavları Ne Zaman? ÖABT Hangi Tarihte Yapılacak?

Üniversite mezunlarının gireceği KPSS lisans sınavları ile öğretmen adaylarının gireceği ÖABT tarihleri belli oldu.

Kamuda devlet memuru veya öğretmen olmak isteyenlerin girecekleri KPSS lisans sınavları ile ÖABT tarihleri açıklandı. ÖSYM, yapmış olduğu açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki din hizmetleri alanında görev yapmak isteyenlerin girecekleri DHBT tarihini de duyurdu. 

KPSS lisans sınavı ile ÖABT başvuruları 3-15 Mayıs arasında yapıldı.
 

DHBT başvuruları ise 9-15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 2024 KPSS lisans sınavının genel yetenek - genel yetenek ve eğitim bilimleri testi 14 Temmuz’da yapılacak. 

Alan bilgisi testi oturumları ise 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğretmen adaylarının girecekleri ÖABT ise 4 Ağustos tarihinde yapılacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda kadro almak isteyenlerin girecekleri DHBT ise 22 Eylül’de gerçekleştirilecek. Yapılan sınavların sonuçlarının en geç bir ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

Ancak atamaların ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor. Tasarruf politikaları kapsamında sadece emekli olan personellerin yerine atama yapılacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda 2024 KPSS puanı ile alım sayısının az olması bekleniyor. 

İLGİLİ HABERLER