Kışlık Menemen Nasıl Yapılır? Kavanozda Menemen Tarifi

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemeni kavanozlarda saklayarak uzun ömürlü tüketebilirsiniz. En pratik kışlık menemen nasıl yapılır? İşte tarifi...

Kışlık menemen, yazın taze sebzelerle hazırlanan bu lezzetli tarifi kış boyunca sofralarınıza taşımanızı sağlar. Kavanozda saklanan menemen, pratikliğiyle kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde kolayca hazırlanabilir. Kışlık menemenin nasıl yapıldığını ve püf noktalarını sizler için derledik.

Sofralara Lezzet Katan Kışlık Menemen Tarifi

Kışlık menemen yapımı için öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler: 5 kilogram domates, 2 kilogram yeşil biber, 1 su bardağı sıvı yağ ve tuz. 

İlk olarak, domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Ardından yeşil biberleri çekirdeklerinden temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. 

Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Biberleri ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra doğranmış domatesleri tencereye ilave edin. 

Domatesler suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Karışım kıvam aldığında tuzunu ekleyin ve bir iki dakika daha pişirin. 

Menemen harcınızı sıcakken sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun. Kavanozların ağız kısmını iyice temizledikten sonra, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın. 

Soğuyan kavanozları serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Kışlık menemen, açıldığında taze yapıldığı gibi lezzetli kalacaktır.

İLGİLİ HABERLER