Yaz Geldi Kene Korkusu Ortaya Çıktı! O Belediyeden Açıklama Geldi

Havaların ısınması ile birlikte kene kâbusu geri döndü. Özellikle Kurban Bayramı ile beraber şehirlerde de kene tedirginliği başladı.

Yazın gelmesiyle özellikle Anadolu’da keneler ortaya çıkmaya başladı. Bu durum akıllara İstanbul’da da aynı tehlikenin olup olmayacağını getirdi. Öte yandan acil servislerde de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi sıklıkla görülmeye başlandı.

Bu durumun kenelerin artması ile alakalı olup olmadığı da merak edilen hususlar arasında! İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yetkilileri ise kenenin herhangi bir hastalık taşımadığı yönünde açıklama yaptı. 

Uzmanlar Hastanede Çıkarılması Gerektiğini Söylüyor! 

Uzmanlar kene ile karşılaşılması halinde dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor. Özellikle ateş, baş dönmesi ya da kas ağrısı gibi belirtilerde vakit kaybetmeden hastaneye gitmek gerekiyor. 

Ayrıca Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan kenelerin kendi başına çıkartılmaması gerektiğini önemle vurguladı. Hastane ortamında çıkarılması gerektiğini söyleyen Prof. Akhan; 

“Eğer kendi başımıza çıkarmaya çalışırsak, tamamını çıkaramayabiliriz. Bu durumda parçanın vücuda girerek oradaki parçanın artmasına sebep olabilir.” 

Dedi. 

İLGİLİ HABERLER