Kadıköy Boğa Heykeli Nedir? Anlamı Nedir?

İstanbul’da yer alan ve çoğu zaman buluşma yeri olarak gösterilen Kadıköy boğa heykeli hikayesi merak ediliyor. Yıllardır Kadıköy Altıyol’un ortasında bulunan herkes tarafından benimsenen ve fotoğraflarda başrol oynayan Kadıköy boğa heykeli anlamı nedir? İşte detaylar.

Şehirler heykellerle ve anıtlarla anılmaya devam ederken Kadıköy’ün maskotu haline gelen Kadıköy boğa heykeli gizemli tarihi ile ilgi çekmeyi başarıyor. Peki Kadıköy boğa heykeli hikayesini eşsiz yapan şey nedir?

Kadıköy Boğa Heykeli Tarihi

Fransa ve Almanya arasında Alsas-Loren bölgesi hakimiyeti için çeşitli savaşlar gerçekleşiyor. Bu bölge yıllarca el değiştirerek iki ülke arasında sürekli problem oluyor. Son olarak yapılan savaşta Alsas-Loren tamamen Fransa hakimiyetine geçiyor.

Yıllarca uğruna kan dökülen bu topraklar için bir simge oluşturmak isteyen Fransız bir simge yaptırmak istiyor. Fransız heykeltıraş Isidore Bonheur 1870’li yıllarda bu heykeli yaparak Alsas-Loren’a yerleştiriyor.

Boğa heykeli yapıldıktan çok kısa bir zaman sonra bölgenin hakimiyeti tekrar Almanlara geçiyor.

Alman İmparatoru 2.Wilhelm dostluklarının bir nişanesi olarak bu heykeli İttihat ve Terakki cemiyetine hediye ediyor. Bu sayede Kadıköy boğa heykeli uzun yolcukları geride bırakarak Altıyol’a yerleştiriliyor.

İLGİLİ HABERLER